«Πυρετό» συσκέψεων μεταξύ των συντελεστών της παραγωγής του «Τζέιμς Μποντ» έχει προκαλέσει η αποχώρηση του Ντάνιελ Κρεγκ από τον ομώνυμο ρόλο, αλλά και αγωνία στο κινηματογραφικό κοινό για το διάδοχο του «007».

Κανείς φυσικά δεν γνωρίζει τις προθέσεις της παραγωγής για τον αντικαταστάτη του ηθοποιού, ωστόσο τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά.

Ο Ντάμσον Ίντρις είναι το νέο αγαπημένο πρόσωπο των στοιχηματικών γραφείων για να αναλάβει τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ.

Αυτόν τουλάχιστον δίνει ως φαβορί το Online Betting Guide με απόδοση δύο προς ένα. Οι Ρέτζι-Τζιν Πέιτζ και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, που οδηγούσαν την κούρσα της διαδοχής, έχουν περάσει δεύτεροι με πιθανότητες τρεις προς μία.

Μιλώντας στο HipHollywood πέρυσι, ο Ίντρις ρωτήθηκε αν θα ήθελε να γίνει ο επόμενος Τζέιμς Μποντ. «Είναι ένας εμβληματικός χαρακτήρας», απάντησε. «Δεν ξέρω, μοιάζω ότι θα μπορούσα να παίξω τον Μποντ; Ω υπέροχα, ίσως θα μπορούσε να συμβεί. Ποιός ξέρει;» είπε χαρακτηριστικά.

Την πεντάδα, σύμφωνα με την στοιχηματική εταιρεία συμπληρώνουν οι Τζέιμς Νόρτον με πιθανότητες 7/2 και ο Χένρι Καβίλ με απόδοση 4/1.

Ποιος είναι ο Ντάμσον Ίντρις

Ο Ντάμσον Ίντρις έχει καταγωγή από Βρετανία και Νιγηρία. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη το 2016 στο Βρετανικό θρίλερ City of Tiny Lights. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει και πρωταγωνιστήσει σε αρκετές σειρές και ταινίες.

Ο 32χρονος ηθοποιός ξεχωρίζει για τον ρόλο του ως «Φράκλιν Σαιντ» στην αστυνομική σειρά του FX «Snowfall» σε σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον, που αποτελεί και την πρώτη του εμφάνιση στο Χόλιγουντ.

Κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε βρετανική ταινία για το ρόλο του στη ταινία «Farming» το 2018 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου.

Ο τελευταίος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στη ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης του Netflix «Outside the Wire» το 2021.