Η ταινία που σκηνοθέτησε η Greta Gerwig κατακτά την κορυφή, συγκεντρώνοντας 155 εκατομμύρια δολάρια στην πρεμιέρα της και σημειώνοντας το μεγαλύτερο ντεμπούτο που έγινε ποτέ για ταινία που σκηνοθέτησε γυναίκα, όπως αναφέρει το Variety.

Η ταινία με τη Margot Robbie, η οποία επικεντρώνεται στην εμβληματική κούκλα της Mattel, συγκέντρωσε 22,3 εκατομμύρια δολάρια μόνο στις προβολές της Πέμπτης, ενώ το Oppenheimer, στο οποίο ο Cillian Murphy υποδύεται τον φυσικό του Manhattan Project J. Robert Oppenheimer, συγκέντρωσε 10,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Variety.

«Ο ενθουσιασμός είναι αληθινός»

«Η Barbie έχει εξελιχθεί σε ταινία – “πνεύμα των καιρών”», δήλωσε ο Ντέιβιντ Α. Γκρος, ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής εταιρείας ψυχαγωγίας Franchise Entertainment Research.

Το φιλμ αγαπήθηκε από τους κριτικούς (έχει σκορ 90% στον ιστότοπο αφιερωμένο σε κριτικές, πληροφορίες και ειδήσεις ταινιών, Rotten Tomatoes) αλλά και το κοινό. Σύμφωνα με μετρήσεις που δημοσιεύει ο ιστότοπος Variety, το πρώτο κύμα θεατών ήταν 65% γυναίκες.

Οι προηγούμενες πρωτιές

Το Captain Marvel, το οποίο συν-σκηνοθέτησαν οι Anna Boden και Ryan Fleck, κατείχε προηγουμένως τον τίτλο με 153 εκατομμύρια δολάρια το 2019, ενώ το Wonder Woman, το οποίο σκηνοθέτησε η Patty Jenkins, κατείχε το ρεκόρ για ταινία που σκηνοθέτησε αποκλειστικά γυναίκα με 103 εκατομμύρια δολάρια το 2017, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Oppenheimer, η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Christopher Nolan, κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την Barbie και έκανε εντυπωσιακά 80,5 εκατομμύρια δολάρια τις τρεις πρώτες ημέρες στις αίθουσες.

Μαζί με την ταινία «The Super Mario Bros. Movie» και τις τελευταίες κυκλοφορίες του Σαββατοκύριακου, οι ταινίες «Spider-Man: Across the Spider-Verse», «Guardians of the Galaxy Vol. 3», «The Little Mermaid» και «Avatar: The Way of Water” συμπληρώνουν τη συνολική λίστα των κορυφαίων ταινιών του εγχώριου box office για το 2023 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Box Office Mojo.