Με κατηγορηματικό τρόπο στη δίκη Πισπιρίγκου η παιδίατρος ειδικευόμενη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Δέσποινα Θεοτοκάτου απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε χορηγηθεί κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα την ώρα που η ίδια και οι συνάδελφοί της έδωσαν τη μάχη ανάνηψης του παιδιού.

«Η πρώτη επαφή με την Τζωρτζίνα ήταν κατά την ημερομηνία της εισαγωγής της στο Παίδων. Είχαμε κληθεί κλιμάκιο από τη ΜΕΘ να εκτιμήσουμε το παιδί, παρότι ήταν σταθερό επειδή είχε κάνει πολλές εισαγωγές στη μονάδα. Ήταν σταθερό με αυτόματη αναπνοή. Δώσαμε σύσταση για συνεχή καταγραφή με οξύμετρο» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος : Ξέρετε τι φάρμακο είναι η κεταμίνη;

Μάρτυρας : Το χορηγούμε στη μονάδα για καταστολή και αναλγησία. Το χορηγούμε είτε στάθμη είτε μπόνους, μπόνους είναι εφάπαξ. Εγώ δεν χορήγησα κανένα φάρμακα και δεν άκουσα τον γιατρό κ. Τζούβα να ζητάει να χορηγηθεί.

Πρόεδρος : Πως γίνεται η διαδικασία;

Μάρτυρας : Τις εντολές τις ακούμε όλοι που είμαστε παρόντες. Καταγράφονται όλες οι ναρκωτικές ουσίες που χορηγούνται.

Πρόεδρος : Πώς χορηγείτε η κεταμίνη;

Μάρτυρας : Αυτό αφορά τους νοσηλευτές μας.

Πρόεδρος : Εσείς τι θυμάστε από την ώρα που μπήκατε στο δωμάτιο; Θυμάστε γονείς;

Μάρτυρας : Θυμάμαι ότι είδα δύο κυρίες έξω από το θάλαμο. Εγώ δεν γνώριζα ποια είναι μητέρα και δεν μπορούσα να εστιάσω σε κάποιο πρόσωπο.

Πρόεδρος : Λέτε στην κατάθεσή σας «δεν υπήρχε ιατρικός λόγος για τη χορήγηση της κεταμίνης», τι εννοείτε εξηγήστε το…

Μάρτυρας : Επειδή το παιδί ήταν σε ανακοπή δε χρειαζόταν να δώσουμε κεταμίνη, όταν είναι σε ανακοπή δεν χορηγούμε κάποιο φάρμακο για να το καταστείλουμε. Χορηγείται όταν πρέπει ένας ασθενής να μην αντιδρά για να διασωληνωθεί.

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια σχετικά με τα όσα έγιναν μέσα στο δωμάτιο της ανάνηψης με την υπεράσπιση να προβάλει τον ισχυρισμό ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε στο παιδί από την κατηγορούμενη αλλά από την ομάδα ανάνηψης με τον συνήγορο υπεράσπισης να στέκεται στο γεγονός πως έγινε αλλαγή βάρδιας των νοσηλευτριών και να σημειώνει πως «γίνονται και ιατρικά λάθη».

Αλ. Κούγιας : Είδαμε διαβάζοντας τη δικογραφία ότι στο βαλιτσάκι υπάρχει κεταμίνη.

Μάρτυρας : Το βαλιτσάκι είναι ίδιο για όλες τις κλήσεις που έχουμε.

Αλ. Κούγιας : Ποιος ανανεώνει φάρμακα;

Αλ. Κούγιας : Έχετε δει σίγουρα της αδρεναλίνης τα μπουκαλάκια; Είναι ίδια με κεταμίνη;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι.

Αλ. Κούγιας: Έχετε δει μέσα στο βαλιτσάκι που είναι τα μπουκαλάκια;

Μάρτυρας : Είναι σε διαφορετικό κουτάκι αδρεναλίνες και κεταμίνες. Το βαλιτσάκι γεμίζεται με φάρμακα από νοσηλεύτρια.

Η δίκη συνεχίζεται στις 3 Ιουλίου.