Σε δύο καταστήματα  -ένα  πρατήριο καυσίμων κι ένα πλυντήριο οχημάτων- που ανήκουν σε ιδιώτη που έχει κατηγορηθεί για ποινικές υποθέσεις και τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Νέου Κόσμου, κοντά στο σημείο που βρέθηκε προ τετραημέρου ένα κλεμμένο αυτοκίνητο SUV, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να  εξηγήσουν το «μυστήριο» με το συγκεκριμένο όχημα που ήταν έμφορτο με όπλα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι το συγκεκριμένο όχημα που έφερε πλαστές πινακίδες να χρησιμοποιείτο από αγνώστους στους συγκεκριμένους γειτονικούς «στόχους» που πιθανόν επισκεπτόταν κατά διαστήματα ο προαναφερόμενος ποινικός (σ.σ. είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ληστείες,  σε ξυλοδαρμούς κλπ).

Σε  ένα πιθανό νέο «συμβόλαιο θανάτου» στον χώρο του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος που μπορεί να συνδυάζεται και με την δολοφονία των δύο ιδιωτών πριν από πέντε ημέρες  στον Κορυδαλλό.

Ακόμη  ωστόσο τα στελέχη των αρχών ασφαλείας δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο, το  SUV που είχε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας να χρησιμοποιείτο σε άλλη εγκληματική επίθεση ή και για «ξεκαθαρίσματα» της αλβανικής μαφίας.

Την ίδια ώρα ωστόσο υπάρχουν δυσοίωνες εκτιμήσεις των αστυνομικών για νέες αιματηρές επιθέσεις στον «κόσμο της νύκτας» με επίκεντρο το λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά και σαν αντεκδικητικές ενέργειες για φόνους που έχουν σημειωθεί το 2018 και το 2022 στα δυτικά προάστια και στην Βοιωτία.

Πώς βρέθηκε το Ι.Χ. – γιάφκα

Υπενθυμίζεται ότι το όχημα εντοπίστηκε στην οδό Φανοσθένους και Σμιθ.

Από τον έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, αλεξίσφαιρο, σφαίρες και χειροβομβίδα.

Μετά τις έρευνες στα εργαστήρια της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο εσωτερικό του SUV οχήματος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια.

Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν τα υπόλοιπα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν από το όχημα, που άγνωστοι είχαν αφήσει στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Σμιθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί DNA στο εσωτερικό του οχήματος, που μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., με τους ειδικούς να εξετάζουν αν είναι από ποινικούς ή από την ιδιοκτήτρια του οχήματος.

Τα nea.gr βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο και κατέγραψαν τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών την ώρα που έκαναν τον έλεγχο για γενετικό υλικό και αποτυπώματα και σύμφωνα με πληροφορίες εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, 2 με 3 πιστόλια – περίστροφα των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροβομβίδα και σφαίρες.