Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia αποδίδει η αστυνομία τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό, καθώς η σχέση των θυμάτων με κυκλώματα της νύχτας, αλλά και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε το χτύπημα παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου».

Μάλιστα όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι δράστες μετά το χτύπημα έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν σε μία προσπάθεια να σβήσουν τα ίχνη τους.

Το αυτοκίνητο για το οποίο δεν έχει δηλωθεί κλοπή εντοπίστηκε καμένο στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό συνέβη στις 23:18, όταν πέρασε ένα μαύρο τζιπ, από το οποίο οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον δύο ανδρών. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που εντόπισαν τον έναν νεκρό μέσα σε IX αυτοκίνητο μάρκας Mercedes γαζωμένο από σφαίρες.

Δίπλα ήταν άλλο ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Smart, επίσης χτυπημένο από σφαίρες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος δίπλα από το Smart, ενώ εντός υπογείου γκαράζ βρέθηκε και δεύτερος άνδρας θανάσιμα τραυματισμένος.

Η υπόθεση των αστυνομικών που βασίζεται στη σκηνή του εγκλήματος είναι ότι ο ένας άνδρας προσπάθησε να διαφύγει τραυματισμένος, αλλά οι εκτελεστές τον πρόλαβαν και του έδωσαν τη χαριστική βολή σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο.

Γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως είδε δύο μοτοσικλετιστές έξω από το σπίτι της και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να ήταν μέλη της υποστηρικτικής ομάδας των εκτελεστών.

Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας. Οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων εντόπισαν 44 κάλυκες στο σκηνή του διπλού φονικού.

Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Στα θύματα – που σύμφωνα με πληροφορίες είναι συγγενείς – είναι ένας πρώην οδηγός ταξί που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία οπαδού του Παναθηναικού το 2007 αλλά και για αιματηρή επίθεση προ μερικών ετών σε περιοχή της Ηλείας, αλλά κι ένας στενός συγγενής του που συμμετείχε στη φρούρηση ποινικού που δολοφονήθηκε προ ενός έτους στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Οι Αρχές φαίνεται πως εξετάζουν τη σύνδεση του διπλού μαφιόζικου χτυπήματος με τις δολοφονίες που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2022 με θύματα δύο επιχειρηματίες που ασχολούντο με το εμπόριο καυσίμων και φαίνεται να είχαν κι άλλες ποινικές εμπλοκές.

Έχει βρεθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο  πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ειδικότερα χτύπημα της Greek Mafia που δεν δίστασε να γαζώσει με καλάσνικοφ τους δύο άνδρες που ήταν γνώριμοι στων αστυνομικών Αρχών.

«Άνηκαν σε μια συμμορία που το ηγετικό στέλεχος είχε δολοφονηθεί πριν από ένα χρόνο στη Βοιωτία», ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης επισημαίνοντας ότι δεν έχει και τόση σημασία εάν ήταν συμβόλαιο θανάτου ή όχι αλλά να φτάσει η αστυνομία στους ηθικούς αυτουργούς.

Μιλώντας για όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά τόνισε ότι οι κάμερες στο σημείο της δολοφονίας των δύο ανδρών ανοίγουν και σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί υλικό από το τμήμα των ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ οι έρευνες εξελίσσονται μετά τη μεταφορά του καμένου οχήματος διαφυγής των δραστών.

«Το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί και ανθρώπους από την αστυνομία ή από οπουδήποτε αλλού. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες. Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από την ελληνική αστυνομία. Έχουμε συλλήψεις. Έχουμε εξιχνιάσεις τέτοιων εγκλημάτων που πριν δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Μιλώντας για τα συμβόλαια θανάτου και τις εκτελέσεις ανθρώπων της νύχτας επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

«Ο ένας σκοτώνει τον άλλον»

«Ο ένας σκοτώνει τον άλλο προφανώς για τα πόστα ή για να προλάβει να γίνει στόχος αντίπαλης συμμορίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής αστυνομικός εκφράζοντας την άποψη ότι η ΕΛ.ΑΣ προχωράει με γοργά βήματα στην εξιχνίαση των υποθέσεων. Και όπως σημείωσε είναι βέβαιος ότι «θα έχουμε και άλλες εξιχνιάσεις από τέτοια εγκλήματα».

Σχολιάζοντας τον τρόπο δράσης των εγκληματικών οργανώσεων τόνισε ό,τι «το οργανωμένο έγκλημα ασχολείται με κάθε παράνομη ενέργεια. Τελευταία έχουμε δει ότι ασχολείται και με το λαθρεμπόριο ή εμπόριο καφέ και κάνουν ξέπλυμα χρημάτων».