Σε τρία μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 και συγκεκριμένα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάζονται στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας εξετάζονται στη Βιολογία.

Δείτε τα θέματα:

Αρχαία Ελληνικά

Μαθηματικά

Βιολογία

Η πρώτη εκτίμηση 

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το φροντιστήριο Ορόσημο, τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ειδικότερα, σε ότι αφορά το διδαγμένο κείμενο οι υποψήφιοι θα πρέπει να ήταν καλά συγκεντρωμένο και προετοιμασμένοι. Αναφορικά με το αδίδακτο κείμενο χαρακτηρίζεται ως αυξημένης δυσκολίας, ενώ δεν παρατηρούνται κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά στο είδος των ασκήσεων.

Διαβαθμισμένης δυσκολίας ήταν τα θέματα των Μαθηματικών. Αναμενόμενο εκτιμά το φροντιστήριο Ορόσημο ότι ήταν το πρώτο θέμα, βατό το δεύτερο ενώ χρειαζόταν προσοχή στις πράξεις. Για καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα Γ και Δ.

Συνδυασμό γνώσεων απαιτούσαν τα θέματα της Βιολογίας ενώ κάποια από αυτά παρουσίαζαν ορισμένες δυσκολίες.

Αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τα nea σε συνεργασία με το φροντιστήριο Ορόσημο θα μεταδώσουν άμεσα όλες τις απαντήσεις.