Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε και πάλι το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes -Europe 2023 με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, στη φετινή επαναφορά -μετά τη διακοπή της πανδημίας- της μεγαλύτερης ετήσιας συνάντησης του κλάδου των ευρωπαϊκών αερομεταφορών «Routes Europe 2023» που έγινε στο Λοτζ της Πολωνίας, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Τα βραβεία Routes

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως. Στην ίδια κατηγορία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια Amsterdam Airport Schiphol, Dubai International Airport, iGA- Istanbul Airport και Rome Fiumicino.

Η φετινή υποψηφιότητα εστίαζε στα σημαντικά επιτεύγματα της αγοράς της Αθήνας: το 2022, o ΔΑΑ σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση επιβατικής κίνησης καταγράφοντας ανάκαμψη της τάξης του 84,1% σε σχέση με το 2021, προσφέροντας 29 εκατ. αεροπορικές θέσεις (+50%), ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2023, η ανοδική τάση της κίνησης είναι θεαματική (+60% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 όπου ίσχυαν ακόμα κάποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ή +2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019).

Επίσης το αεροδρόμιο έχει επενδύσει σημαντικά σε κίνητρα βιωσιμότητας και ανάπτυξης προς τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους έχουν επωφεληθεί από τα κίνητρα αυτά. Ως προς την ανάπτυξη του αεροπορικού δικτύου, η Αθήνα υποδέχθηκε 7 νέους προορισμούς και εγκαινίασε 39 νέες πτήσεις το 2022. Για το 2023, έως τώρα έχουν προστεθεί 3 νέες αεροπορικές εταιρείες, 13 νέοι προορισμοί και 14 νέες προσθήκες σε ήδη υφιστάμενους προορισμούς.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δήλωσε: «Η σπουδαία πρώτη θέση στα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου και της πόλης μας. Και μας τιμά, κυρίως γιατί είναι μια διάκριση που προέρχεται από την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες αφενός αναγνωρίζουν τις συνεχείς, αναπτυξιακές ενέργειές μας που έγιναν κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης του κλάδου και της αγοράς μας και αφετέρου επιβραβεύουν τη στρατηγική και τις εκ μέρους μας ενέργειες προώθησης και ανάπτυξής τους στην Αθηναϊκή αγορά. Εκ μέρους όλης της ομάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις αεροπορικές εταιρείες για την ψήφο τους και για την εξαιρετική συνεργασία και βέβαια ένα θερμό ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στην ομάδα αεροπορικού μάρκετινγκ για μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια με εξαιρετικό αποτέλεσμα».