Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Οικονόμου, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος.

Ειδικότερα στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 615 ημερών. Την πρώτη ημέρα είχα πει ότι θα απαντώ με ειλικρίνεια και σεβασμό και θέλω να πιστεύω ότι έκανα πράξη τη δέσμευση μου αυτή» ενώ σημείωσε ότι παραδίδει τη σκυτάλη στον Άκη Σ. Παράλληλα, σημείωσε ότι παραδίδει τη σκυτάλη στον Άκη Σκέρτσο, μέχρι σήμερα υπουργό Επικρατείας.

Στην τελευταία ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τους πολιτικού συντάκτες για τη συνεργασία όπως είπε «σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα και τον κόσμο ολόκληρο. Μου δόθηκε το προνόμιο να είμαι ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που παρήγαγε πολύ πλούσιο έργο και μπορούσα να στέκομαι απέναντί σας με ειλικρίνεια και παρρησία και να ενημερώνω για το κυβερνητικό μας έργο».

«Παραδίδοντας στον Άκη Σκέρτσο χαμογελώ γιατί κάθε τέλος είναι η αφετηρία που ξεκινούν καινούριες αρχές», είπε ακόμα.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 21η Μαΐου», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι «σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιος θα κυβερνήσει. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε ή αν θα επιστρέψουμε σε μια Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης».

Είπε ακόμα ότι «οι πολίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη από εκείνη του 2019 και γνωρίζουν ποιος έχει αξιοπιστία και τίνος τα λόγια είναι κούφια, τόνισε και γι’ αυτό θα μας εμπιστευθούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και σημείωσε ότι παρά τις εξωγενείς προκλήσεις η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της.