Σε κατάσταση σοκ βρέθηκε ένας 30χρονος από τη Θεσσαλονίκη όταν είδε το ποινικό του μητρώο αναρτημένο σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 30χρονος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόσβαση στον φάκελό του έχουν μόνο αστυνομικοί, ενώ για να «ανοίξει» χρειάζονται ειδικοί κωδικοί, που διαθέτουν κάποιοι αστυνομικοί.

Η έρευνα που θα διεξαχθεί αναμένεται να διαλευκάνει ποιος αστυνομικός και γιατί διέρρευσε το ποινικό μητρώο του 30χρονου.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η δημοσιοποίηση του «φακέλου» του συνέβη επειδή θέλουν να τον εκβιάσουν καθώς είναι μάρτυρας σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Σημειώνει πως το γεγονός  του έχει καταστρέψει τη ζωή καθώς ήρθαν ξανά μπροστά του υποθέσεις, οι οποίες δεν απασχολούν πλέον τη Δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Ο δικηγόρος του 30χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε πως η ανάρτηση του ποινικού μητρώου συνοδευόταν με το όνομα αλλά και τη φωτογραφία του θύματος. Μάλιστα αποκάλυψε πως μετά την ανάρτηση ακολούθησαν απειλητικά μηνύματα προς τον πελάτη του.