Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από γυναίκες ηθοποιούς, μακιγιέρ και προσωπικό παραγωγής, ορισμένες από τις οποίες μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, και τα περιστατικά φέρονται να συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων 11 ταινιών, στο διάστημα μεταξύ 2004 και 2022.

Η εφημερίδα Mediapart ανέφερε ότι «μία ηθοποιός μόλις έδωσε την κατάθεσή της στη γαλλική δικαιοσύνη».

Καμία από αυτές τις 13 γυναίκες δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον του Ντεπαρντιέ, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στο Variety από την εισαγγελία του Παρισιού.

«Ο εισαγγελέας δεν έχει λάβει καμία νέα μήνυση. Η επίσημη έρευνα, που ξεκίνησε το 2020 μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Σαρλότ Αρνό, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η νομική εκπροσώπηση του Ντεπαρντιέ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και εξέδωσε μια μακροσκελή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι ο ηθοποιός «δεν σκοπεύει να ασχοληθεί» με το άρθρο «το οποίο φαίνεται να αναμειγνύει πολύ διαφορετικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολύ υποκειμενικών εκτιμήσεων ή/και ηθικών κρίσεων».

Ο ίδιος «αρνείται επισήμως όλες τις κατηγορίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ποινικού δικαίου» συνεχίζει η δήλωση.

Δείτε το βίντεο

«Είναι ένα… χοντρό γουρούνι»

Μία από τις μαρτυρίες δόθηκε από μια πρώην κομπάρσα που εργάστηκε σε μια ταινία με τίτλο «The Box», το 2015, και είπε ότι ο Ντεπαρντιέ «έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά της» και «προσπάθησε να μπει στο βρακί της».

Αφού εκείνη τον έσπρωξε, εκείνος φέρεται να έγινε «επιθετικός και προσπάθησε να σπρώξει το βρακί μου στο πλάι για να δακτυλοσκοπήσει». Η Mediapart επικαλέστηκε «μέλος της ομάδας παραγωγής» που δήλωσε ότι τα γυρίσματα του «The Box» διακόπηκαν επειδή «μια κομπάρσα είπε ότι είχε πέσει θύμα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ».

Η σκηνή τροποποιήθηκε τελικά έτσι ώστε η κομπάρσα να μην στέκεται πλέον δίπλα στον Γάλλο ηθοποιό, σύμφωνα με το ανώνυμο μέλος της ομάδας παραγωγής. Ένας ηθοποιός που εργάστηκε στην ταινία είπε ότι άκουσε τον Ντεπαρντιέ «να φωνάζει ότι μπορεί να έχει όποια θέλει και ότι δεν τη θέλει, ότι είναι ένα «χοντρό γουρούνι»».

Το ερευνητικό κομμάτι ανέφερε επίσης ένα περιστατικό που φέρεται να συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Disco» σε σκηνοθεσία του Φαμπιάν Οντενιέντ. Ο Ντεπαρντιέ υποδυόταν το αφεντικό ενός νυχτερινού κέντρου σε μια σκηνή με περίπου 250 κομπάρσους, μεταξύ των οποίων και η Ελέν Δάρας, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα Mediapart ότι «την άρπαξε από τη μέση και είχε ένα περιπλανώμενο χέρι». Είπε ότι έβαλε «το χέρι του στα οπίσθιά της με επίμονο τρόπο» και την πρότεινε να πάνε στο καμαρίνι του.

Κανείς δεν ξέρει τίποτα

Η Mediapart δημοσίευσε επίσης δηλώσεις από κινηματογραφιστές και παραγωγούς που συνεργάστηκαν με τον ηθοποιό στα πλατό όπου φέρεται να συνέβησαν τα παραπτώματα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Φαμπιάν Οντιενέντ, Ολιβιέ Νταάν και ο παραγωγός Αλέν Γκόλντμαν («La vie en Rose»), Γκράχαμ Γκι και Φάμπιο Κονβέρσι («Hello Goodbye»), Σάφι Νεμπού («L’autre Dumas») και Πασκάλ Μπρετόν («Marseille»).

Με εξαίρεση τον Οντιενέντ, οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί αρνήθηκαν ότι είδαν οποιοδήποτε περιστατικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο ηθοποιός παραπέμφθηκε σε δίκη στις 16 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που συνδέονται με μήνυση που κατέθεσε το 2018 η Σαρλότ Αρνούλ. Η υπόθεση είχε προηγουμένως αποσυρθεί το 2019 λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά άνοιξε ξανά το 2020 και τον Δεκέμβριο απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες. Δεν έχουν ληφθεί μέτρα επιτήρησης κατά του ηθοποιού.