Για «τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης», έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στην επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη από τα Σεπόλια, θύμα βιασμού και μαστροπείας.

«Αναρωτιόμαστε αν η κα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, είναι ακόμα στη θέση της. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε που μένει η 12χρονη. Χθες αυτό το παιδί δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του, από άνθρωπο με κουκούλα και μαχαίρι. Όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ποιο είναι το σήμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση; Πώς θα μιλήσουν τα θύματα κακοποίησης αν η Πολιτεία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί;», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για σαφείς ευθύνες της αστυνομίας και του κ. Θεοδωρικάκου.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αστυνομική προστασία της οικογένειας και του κοριτσιού, δεν είναι ζήτημα αρμοδιότητας. Ούτε είναι ζήτημα αρμοδιότητας ότι η υφυπουργός αποκάλυψε την τοποθεσία που βρίσκεται το παιδί. Είναι προφανές ότι εδώ μιλάμε για κύκλωμα, υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να μιλήσει το παιδί. Και είναι φανερή η αποτυχία της κυβέρνησης να το προστατέψει», πρόσθεσε.

Τι είπε για εκλογές και συνεργασίες

Σε ερώτηση για τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, σημείωσε: «από την πλευρά μας μιλάμε για πρόγραμμα, ο κόσμος ψηφίζει για την επόμενη μέρα». «Την επόμενη μέρα πρέπει να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν γίνεται για τους πολίτες να ισχύει ο «νόμος» Πάτση, δεν γίνεται σήμερα να έχουμε χειρότερο πτωχευτικό από αυτόν που είχε προτείνει το ΔΝΤ το ’12-’13», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Χρειάζεται επίσης να γίνει ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις με διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής. Δεν γίνεται ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος τα 2,5 χρόνια της πανδημίας δεν λειτούργησε κανονικά, να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές σαν να είχε λειτουργήσει κανονικά. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, όπως είναι ανάγκη να επανέλθουν και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας», ανέφερε.

«Χρειαζόμαστε ακόμα επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, δημόσιο έλεγχο στο νερό και όχι ρυθμιστική αρχή υδάτων και αύξηση στις τιμές του νερού επειδή δήθεν, όπως έλεγαν βουλευτές της κυβέρνησης, το νερό στην Ελλάδα είναι πολύ φτηνό…», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Με κάλπη απλής αναλογικής μπορούμε να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μια κυβέρνηση αλήθειας και όχι συγκάλυψης, αλήθειας για τις παρακολουθήσεις, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, για την τραγωδία στα Τέμπη», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.