Σε μία αποκαλυπτική ανάρτηση προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), Κώστας Γενηδούνιας μέσω δημοσίευσης ενός εγγράφου που αφορά τον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γενηδούνιας «έφερε στο φως» έγγραφο του 1992 που αποκαλύπτει πως οι αμαξοστοιχίες από το 1991 κυκλοφορούν χωρίς προσωπικό συνοδείας.

Κάτω από τη δημοσίευση σημειώνει ο ίδιος:

«Από το 1991 κυκλοφορούν αμαξοστοιχίες χωρίς προσωπικό συνοδείας. Από το 2004 ο Προαστιακός προς Αεροδρόμιο δεν έχει προσωπικό συνοδείας. Το 2023 κάποιοι συνταξιούχοι εξυβρίζουν νεκρούς για να δικαιολογήσουν την μη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και για να αποπροσανατολίσουν για τις ευθύνες που προκύπτουν για την σιδηροδρομική τραγωδία, αναφερόμενοι σε δήθεν «δικλείδες ασφαλείας» που έχουν καταργηθεί δεκαετίες τώρα. Σήμερα εξυβρίζουν νεκρούς, «τιμωρήθηκαν» είπαν. Μονόδρομος η προσφυγή στη δικαιοσύνη».

Δείτε την ανάρτηση:

Σήμερα, ο κ. Γενηδούνιας μίλησε στο Mega καταγγέλοντας πως ο ΟΣΕ και η Hellenic Train «έχουν εξαφανιστεί εδώ και 28 ημέρες», μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα αποκάλυψε πως ο ΟΣΕ  ακύρωσε τις εκπαιδεύσεις των μηχανοδηγών που είχαν προγραμματιστεί για τις 8 και τις 15 Μαρτίου, καθώς οι εκπαιδευτές διαμαρτυρήθηκαν ότι στις σήραγγες δεν λειτουργούσε τίποτα.

Σχετικά με την ακύρωση των εκπαιδεύσεων, ο κ. Γενηδούνιας ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook τη σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Από τους 120 μηχανοδηγούς του Ρέντη, έληξαν τα πιστοποιητικά των 40 περίπου στις σήραγγες. Η αρμόδια υπηρεσία της Hellenic είχε φροντίσει να προγραμματίσει την εκπαίδευση /ανανέωση του πιστοποιητικού (κάθε 3 χρόνια η διαδικασία) καθώς το Σωματείο μας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ εκπτώσεις σε αυτά τα ζητήματα.

»Εδώ βλέπουμε την απάντηση για τις 15/3 (υπάρχει και άλλη). Στο δια ταύτα τώρα. Για την διαδρομή προς Κιάτο απαιτούνται 17 μηχανοδηγοί καθημερινά. Έχουμε 70 πιστοποιημένους. Αν κάποιος πιστεύει ότι τα δρομολόγια δεν γίνονται επειδή δεν υπάρχουν πιστοποιητικά, μάλλον δεν ξέρει μαθηματικά. Σε όσους αναπαράγουν σενάρια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και την «εξαφάνιση» όλων των υπευθύνων (που είναι η πολιτική ηγεσία, ο γενικός γραμματέας του ΥΜΕ που ερχόταν στις κοπές πίτες και «κρύβεται» 28 μέρες τώρα, οι διοικήσεις των εταιρειών), να παρακαλέσω να ενημερώνονται από συνδικαλιστές, «πηγές» που γνωρίζουν. Αυτά και καλημέρες».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από