Μπορεί να πέρασαν έντεκα χρόνια από τη νίκη της Loreen με το εμβληματικό «Euphoria», αλλά φαίνεται ότι πάει πάλι για πρωτιά με το «Tattoo» στη Eurovision.

H Loreen επιστρέφει 11 χρόνια μετά τη μεγάλη της νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision του 2012 με το «Euphoria». Και τα προγνωστικά τη θέλουν εκ νέου νικήτρια, με το «Tatoo» να βρίσκεται ήδη στην πρώτη θέση στις στοιχηματικές.

Ήταν το περασμένο Σάββατο που η Loreen νίκησε στον τελικό της Σουηδίας στο κατάμεστο Friends Arena στη Στοκχόλμη. Έτσι θα εκπροσωπήσει και πάλι τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision στο Λίβερπουλ.

Η Loreen με το «Tattoo» κατέκτησε τη νίκη αποσπώντας επτά από οκτώ δωδεκάρια της κριτικής επιτροπής (92 βαθμοί), ενώ ήταν πρώτη και στην προτίμηση του κοινού (85 βαθμοί).

H Loreen το απόλυτο φαβορί για Eurovision

Η πορεία του «Tattoo» στις στοιχηματικές έδειχνε τη μεγάλη απήχηση του τραγουδιού. H Loreen άλλωστε ήταν γνώριμη στο φανατικό κοινό της Eurovision μετά και τη νίκη του 2012 με το εμβληματικό «Euphoria».

Από τη στιγμή που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα μονόλεπτα αποσπάσματα των τραγουδιών, το «Tattoo» της Loreen θεωρήθηκε ως το φαβορί όχι μόνο για νίκη στο Melodifestivalen, τον τελικό της Σουηδίας, αλλά και για τον 67ο διαγωνισμό της Eurovision.

Μετά την παρουσίαση της πρόβας της Loreen με το «Tattoo», οι στοιχηματικές εταιρείες την έφερναν και στη θέση του νικητή του μουσικού διαγωνισμού για το 2023.

Η ανατροπή οδήγησε και την Ουκρανία να βρεθεί στη δεύτερη θέση με το «Heart Of Steel». Ένα τραγούδι που εμφανιζόταν μέχρι τώρα φαβορί και πλέον περιορίζεται στη δεύτερη θέση με σημαντική μάλιστα διαφορά.

Η πορεία της Σουηδίας στα στοιχήματα θυμίζει έντονα την πορεία της το 2012. H Loreen δεν επιστρέφει απλά στον διαγωνισμό. Επιστρέφει ως το απόλυτο φαβορί για τη φετινή Eurovision.

Εντατικές είναι στο μεταξύ οι πρόβες του Βίκτωρα για τον τελικό της Eurovision στο Λίβερπουλ, με τον Κωνσταντίνο Ρήγο να υπογράφει τη σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής.

Οι δυο τους συνεργάζονται με στόχο τη δημιουργία μιας απελευθερωτικής, όσο και ποιητικής σκηνικής απόδοσης του «What the Say» στη σκηνή του M&S Bank Arena.