Στον όρο δερματικές παθήσεις, περιλαμβάνονται όλες οι καταστάσεις που φράζουν, ερεθίζουν ή δημιουργούν φλεγμονές στο δέρμα σας. Συχνά, οι δερματικές παθήσεις προκαλούν εξανθήματα, σημάδια από δυσχρωμίες, σπυράκια λόγω ακμής ή άλλες αλλαγές στην εμφάνιση του δέρματός σας. Ας δούμε, πως μπορείτε να διορθώσετε τα σημάδια της ακμής και των δυσχρωμιών.

Ακμή

Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που συμβαίνει όταν οι θύλακες των τριχών κάτω από το δέρμα σας κλείνουν. Το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας καλύπτουν τους πόρους, γεγονός που οδηγεί σε λευκά και μαύρα στίγματα ή σπυράκια. Ανάλογα με τη σοβαρότητά της, η πάθηση αυτή, μπορεί να προκαλέσει ουλές στο δέρμα σας. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τη θεραπεία, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος τέτοιων προβλημάτων.

Το θέμα της ακμής είναι πιο κοινό μεταξύ των εφήβων, αλλά μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν αυτό το δερματικό θέμα στα σαράντα και στα πενήντα τους.

Για ώριμο λιπαρό και μικτό δέρμα με ακμή, το serum προσώπου για ακμή με  υψηλή αποτελεσματικότητα Blemish+Age Defense Serum της SkinCeuticals είναι το καταλληλότερο, γιατί:

 • Μειώνει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος κατά 39% (έρευνα 8-εβδ).
 • Αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους.
 • Εξαλείφει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα.
 • Βελτιώνει την υδάτωση της επιδερμίδας.
 • Μειώνει τις ατέλειες και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος.
 • Εξαλείφει τους επιφανειακούς δείκτες γήρανσης.
 • Λειαίνει την επιδερμίδα και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
 • Μειώνει το βακτήριο P. Acnes.

Δυσχρωμίες

Η μελανίνη είναι η ουσία που δίνει χρώμα στο δέρμα σας και το προστατεύει από τον ήλιο. Η υπερπαραγωγή μελανίνης, μπορεί να προκαλέσει διαφορές στον τόνο του δέρματός σας. Αυτές οι δυσχρωμίες δέρματος μπορούν να εμφανιστούν με  τη μορφή πανάδων, κηλίδων ηλικίας, φακίδων, κ.λπ.

Η μικροδερμοαπόξεση, το laser και χημικό peeling είναι μερικές από τις θεραπείες που αφαιρούν το ανώτερο στρώμα της επιφάνειας της επιδερμίδας σας ή διασπούν τη μελάγχρωση με στόχο να δημιουργηθεί γρήγορα ένα νέο πιο υγιές δέρμα.

Για διόρθωση και περιποίηση της επιδερμίδας με κάθε είδους δυσχρωμίες, πανάδες και κηλίδες, το Discoloration Defense Serum της SkinCeuticals, είναι ο ιδανικός ορός, που:

 • Βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση των πανάδων κατά 41%, των δυσχρωμιών κατά 46%, σημαδιών κατά 71% (έρευνα 12-εβδ).
 • Βελτιώνει τη λάμψη και δίνει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα κατά 35% σε διάστημα έως και 2 εβδομάδων.
 • Ενεργοποιεί τα φυσικά ένζυμα της επιδερμίδας για ομοιόμορφη απολέπιση.
 • Αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για χρήση στο σπίτι, μετά από δερματολογικές πράξεις (χημικά peelings ή μη- αφαιρετικό laser) κατά των δυσχρωμιών (συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας).
 • Ελαχιστοποιεί την επανεμφάνιση των δυσχρωμιών και των πανάδων, με συνεχή χρήση.
 • Είναι κατάλληλος για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Επιπλέον προστασία για τις δυσχρωμίες δέρματος, είναι η χρήση αντιηλιακού ευρέος φάσματος SPF30+. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε το αντιηλιακό σας κάθε μέρα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά, μετά το serum και την ενυδατική σας κρέμα.

Η έγκαιρη εφαρμογή μίας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για την δερματική σας πάθηση, θα σας δώσει τη δυνατότητα ν’ αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημά σας ώστε ν’ αποφύγετε περαιτέρω επιδείνωσή του. Εάν όμως εμφανίσετε νέα ή ασυνήθιστα δερματικά συμπτώματα, πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως τον δερματολόγο σας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από