Την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πάνω σε τρακτέρ στα Τρίκαλα, σχολίασε δηκτικά στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Παραθέτοντας μία σημερινή φωτογραφία και μία από τον Φεβρουάριο του 2013, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «’όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν’ (που τραγουδούσε ο Ν. Παπάζογλου, σε στίχους Μ. Ρασούλη)».

Και προσέθεσε πως «όση αξία είχαν εκείνα που υποσχόταν τότε, άλλη τόση – και λιγότερη – έχουν όσα υπόσχεται τώρα».

Η ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πέρα από τις παρεμφερείς φωτογραφίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συναντήσεις του με τους αγρότες, ουσιαστικά, θέλησε να καταδείξει ότι οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις που δίνει σε διάφορες κοινωνικές ομάδες ο Αλέξης Τσίπρας είναι «αναξιόπιστες».

Τσίπρας: «Μια προοδευτική κυβέρνηση δεν θα σας αφήσει μόνους απέναντι στους Πάτσηδες»

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στα Τρίκαλα, στην ομιλία του τόνισε ην ανάγκη να υπάρξει μια «ασπίδα προστασίας» για τον κόσμο της παραγωγής, τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, καθώς και διαρθρωτικές αλλαγές «που θα κοιτάξουν στην επόμενη ημέρα, στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου».

«Μια προοδευτική κυβέρνηση θα θεσπίσει το αγροτικό πετρέλαιο, δηλαδή τη μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, θα υλοποιήσει το πλαφόν στο αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα, δηλαδή ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να πληρώνει την κιλοβατώρα στην τιμή που πλήρωνε πριν έρθει η κρίση και θα μηδενίσει τον ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Μια προοδευτική κυβέρνηση δεν θα σας αφήσει μόνους σας απέναντι στους ‘Πάτσηδες’ που θέλουν να σας λεηλατήσουν»