Σίγουρα θα έχει υπάρξει φορά που θα έχετε ξεκινήσει για ταξίδι και θα έχετε ανησυχήσει για το αν το σπίτι σας απειλείται από κάποιον που το έχει βάλει στο μάτι.

Και είναι λογικό μιας και δεν είναι καθόλου απίθανο να έχετε γίνει στόχος κλεφτών που ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία να μπουν και να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα ή ακόμη και χρήματα που θα βρουν μέσα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανόν οι κλέφτες να σας έχουν δώσει ήδη άθελά τους, κάποια σημάδια ότι το σπίτι σας παρακολουθείται και να μπορέσετε να προβείτε στις απαραίτητες κινήσεις για να αποφύγετε τις περιπέτειες. Αυτό που χρειάζεται είναι σωστή παρατήρηση.

Τα σημάδια

Είναι αρκετά τα σημάδια ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από κλέφτες και μάλιστα για καιρό. Το πιο συνηθισμένο που θα έχετε ενδεχομένως ακούσει είναι κάποιο σημάδι στο κουδούνι.

Δεν είναι όμως το μοναδικό. Αντί να ψάξετε για σημάδι στο κουδούνι, δείτε καλύτερα σε σημεία που δεν θα πρόσεχατε ποτέ όπως η λάμπα που έχειτε έξω από την πόρτα σας ή ακόμη και το ίδιο το πόμολο. Μπορεί να έχει κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι κάποιος το έχει σημειώσει ως καλό στόχο για το μέλλον.

Δεύτερο σημάδι είναι το να βρίσκετε συχνά (περισσότερο από το παρελθόν) διαφημιστικά φυλλάδια στο χερούλι της πόρτας. Ενδεχομένως να είναι ένα τσεκάρισμα για το αν λείπετε για μέρες από το σπίτι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό όταν λείπετε να λέτ σε κάποιον γείτονα να αδειάζει το γραμματοκιβώτιό σας ή ό,τι διαφημιστικό φυλλάδιο υπάρχει στην πόρτα σας. Οι ξαφνικές κλήσεις από άγνωστο αριθμό θα πρέπει επίσης να σας προβληματίσουν καθώς ίσως κάποιος προσπαθεί να εντοπίσει αν και πότε βρίσκεστε στο σπίτι σας.

Τέλος, μην αμελείτε να αντικαταστήσετε όποια λάμπα καίγεται ή φαίνεται να έχει κάποια βλάβη στην εξώπορτα. Είναι ένα σημάδι (εκτός αν πράγματι κάηκε) ότι πιθανόν κάποιος προετοιμάζει τον περιβάλλοντα χώρο για κλοπή. Σε κάθε περίπτωση έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και αν παρατηρήσετε κάτι παράξενο ή ασυνήθιστα ύποπτο, ενημερώστε την αστυνομία.