Επίσκεψη στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το ζήτημα των υποκλοπών.

Ο Χρήστος Ράμμος έχει αιτηθεί τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων που αφορούν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Ντογιάκος, η ΑΔΑΕ και η… αλογόμυγα της εξουσίας

Τι ζήτησε οι ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είχε τονίσει σε ανάρτησή του στο Twitter προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει πως υποχρεούται να ενημερώσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς ακόμη και με το νόμο της ΝΔ.

Παράλληλα, τόνισε πως ο κ. Ράμμος είπε πως οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από την Ολομέλεια ΑΔΑΕ.

«Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε ότι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί» είχε γράψει σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχει καλέσει τη ΝΔ να συναινέσει και αυτή στο αίτημα να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε επιβεβαιώθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης. Σε μια υπόθεση που μπορούσε να έχει εκκαθαριστεί με ξεκάθαρες πρωτοβουλίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας στάθηκαν εμπόδιο στην ενημέρωση της Βουλής από τον πλέον αρμόδιο θεσμό που είναι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου.