Tο ID. Buzz αποτελεί πλέον ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο που εμπλουτίζει τη γκάμα της VW στην Ελλάδα . Όπως αναφέρει η VW το νέο της μοντέλο που αναδύεται σχεδιαστικά από τη δεκαετιά του 60, αποτελεί ένα  Status Symbol της ηλεκτροκίνησης. Tο κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι άνετοι χώροι όντας ένα μοντέλο για αποδράσεις, εκδρομές και όσους επιθυμουν να έχουν έναν μεταφορέα για μεγάλα ταξίδια.  Σύμμαχος σε αυτό και το ηλεκτρικό μοτέρ με τη μεγάλη μπαταρία που προσφέρει αυτονομία 425 χλμ!

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι, στην εργασία ή σε δημόσια σημεία φόρτισης AC χρησιμοποιώντας 11 kW. Στους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC η ισχύς εξόδου φτάνει έως και τα 170 kW. Χρησιμοποιώντας αυτό το επίπεδο ισχύος, η φόρτιση ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά (από 5 έως 80%).

Έχει τη δυνατότητα να φορτίζεται σε 30 λεπτά.To ID. Buzz διακρίνεται απο το αεροδυναμικό αμάξωμα,  (Cd 0,29) με ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS) ενώ χάρη στους μεγάλους θόλους των τροχών, ο κύκλος στροφής είναι μικρός, μόλις 11,1 μέτρα.

Το ID. Buzz προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό από τη πρώτης έκδοση τους προβολείς «IQ.LIGHT – LED matrix» που φωτίζουν διαδραστικά το οδόστρωμα και τις γωνίες που προσεγγίζει το όχημα.

Πάνω από 30  συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό από την πρώτη έκδοση.

Προσφέρει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης, μεταξύ αυτών το Travel Assist με χρήση swarm data και υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, είναι βασικός εξοπλισμός στην έκδοση Plus.. Επίσης βασικός εξοπλισμός στην έκδοση Plus , το νέο σύστημα υποβοήθησης Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης για αυτόματους ελιγμούς στο γκαράζ στο σπίτι, σε χώρο στάθμευσης ή σε χώρο στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας.  Επίσης προσφέρει το Car2X (προειδοποιεί για κινδύνους σε κοντινή απόσταση) και το Front Assist με παρακολούθηση πεζών και ποδηλάτων (Autonomous Emergency Braking).

Είναι ένα μοντέλο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πολυμορφικά μοντέλα με χώρους άνετους και πρακτικούς.  Στο πίσω μέρος χρησιμοποιείται ένα τριπλό κάθισμα πάγκου. Είναι χωρισμένο 40:60 και οι πλάτες του μπορούν να αναδιπλωθούν.

Φέρει  δύο ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες  που είναι  στάνταρ όπως και η πίσω ηλεκτρική πόρτα. Ο χώρος αποσκευών – με πέντε επιβάτες – αγγίζει τα 1.121 λίτρα (φορτωμένο μέχρι το επάνω άκρο της πλάτης της δεύτερης σειράς καθισμάτων). Εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωθεί, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 2.205 λίτρα.

Η τιμή στη βασική έκδοση του Volkswagen ID. Buzz ανέρχεται στα 66.500 ευρώ ενώ στην έκδοση Plus στα 70.500 ευρώ (οι τιμές αυτές είναι χωρίς την επιδότηση των 8.000 ευρώ του προγράμματος επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»), ενώ στο μοντέλο θα ισχύει δωρεάν service για επτά χρόνια.