Αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το food pass εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι δεν το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, που βλέπουν το κύμα ακρίβειας να γιγαντώνεται.

«Το προεκλογικό επίδομα που εξήγγειλε χθες ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και δεν αντισταθμίζει τη διπλή αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων εσόδων από φόρους κατανάλωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό «αντί να εμφανίζεται σαν θαυματοποιός που πολλαπλασιάζει «τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες» για να καλύψει τις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας, να υιοθετήσει άμεσα τις ρεαλιστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα».

Σημειώνει ότι «οι τιμές στα είδη διατροφής βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 13 ετών και ξεπερνούν κατά πολύ τον γενικό πληθωρισμό. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε ετήσια βάση οι τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν 15%, με ορισμένα είδη μάλιστα, όπως γαλακτοκομικά και έλαια να φτάνουν έως και 25,3%. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποτελεί εμπαιγμό το «10% πληθωρισμός, 10% επιστροφή» που είπε ο πρωθυπουργός, ειδικά για την προεκλογική περίοδο».

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προσθέτει ότι «το food pass, απορροφώντας ένα μικρό μόνο μέρος του πληθωρισμού λειτουργεί σαν ασπιρίνη και καταδεικνύει την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου, πλην όμως τρύπιου, καλαθιού του νοικοκυριού».