«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι ακολουθεί αυτόνομη πορεία και στρατηγική», επανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η παράταξη που εκπροσωπεί στη Βουλή δεν προσφέρεται «ως βολικός εταίρος, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κατρίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «μύρισαν» εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν συνιστά δα και κάποιο μυστικό ότι «μύρισαν εκλογές». Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο».

«Δεν είναι λαγωνικά τα στελέχη της ΝΔ»

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε, επίσης, ότι τα στελέχη της ΝΔ «έχουν αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα ότι δεν είναι ‘λαγωνικά’», όπως είπε και εξήγησε γιατί:

«Προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021.

»Άλλαξαν τον Δεκέμβριο του 2021 τον τρόπο υπολογισμού του φυσικού αερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η τιμή της ενέργειας για τους πολίτες.

»Διαβεβαίωναν ότι ο πτωχευτικός τους κώδικας, θα ρύθμιζε το ιδιωτικό χρέος, το οποίο ωστόσο διαρκώς αυξάνεται επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης».

«Με τη ΝΔ θα αυξάνονται απλήρωτοι φόροι και χρέη»

Για το θέμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως είναι «παραλυτική» για την χώρα, προσθέτοντας ότι τα προεκλογικά σενάρια δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην σταθερότητα της χώρας.

«Και είναι βέβαιο», σημείωσε, «ότι όσο παραμένει η σημερινή κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι, θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα χρέη των πολιτών και η ζωή θα συνεχίσει να γίνεται δυσκολότερη.

»Αλλά και η μεσαία τάξη θα συνεχίσει να πιέζεται, παρότι αρχικά αποτέλεσε το ‘αντικείμενο του πόθου’ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής του, για την άνοδό τους στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι «λόγω της σημερινής κατάστασης», όπως είπε, «το ναζιστικό μόρφωμα του κ. Κασιδιάρη φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους», τόνισε.

«Δεν έχουμε αγωνία να μπούμε σε κανένα κυβερνητικό σχήμα»

Όσο για το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται και τη στάση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι ακολουθεί «αυτόνομη πορεία και στρατηγική».

«Δεν προσφερόμαστε ως βολικός εταίρος, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία αγωνία να μπούμε σε κανενός είδους κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Και προσέθεσε πως, «μόνο στη βάση της δικής μας πρότασης, την οποία θα καταθέσουμε, θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν αν συμφωνούν ή όχι».

Επειδή τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνουν στις εκλογές «με κύριο στόχο να δείξουν στους πολίτες, ποιος είναι ο λιγότερο αποτυχημένος στη διακυβέρνηση της χώρας, είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκπλήξει αρνητικά και τους δύο», εκτίμησε ο κ. Κατρίνης.

Και κατέληξε πως το ΠΑΣΟΚ «έχει αποδείξει διαχρονικά ότι, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα», σημειώνοτνας πως «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας».