Αν και το ιδανικό δώρο διαφέρει βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εκάστοτε αποδέκτη, όλα τους έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Είναι διαχρονικά, συνοδεύοντας τους αγαπημένους μας για πολύ καιρό (ενίοτε και σε όλη τους τη ζωή) στις πιο ξεχωριστές τους στιγμές. Χαρακτηρίζονται από πρακτικότητα, ώστε να γίνονται αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας, αλλά και από εκλεπτυσμένο σχεδιασμό που τα καθιστά μοναδικά.

Η σειρά Seiko Presage “Style ‘60s” που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, πληροί όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα κριτήρια, αποτελώντας το πλέον ιδιαίτερο δώρο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τόσο στους λάτρεις των ρολογιών χειρός, όσο και σε οποιονδήποτε άλλο κατέχει ξεχωριστή θέση στη ζωή μας.

.

.

A Chronograph that gets the Crown

Η vintage αισθητική της σειράς είναι κάτι παραπάνω από ένα σημείο των καιρών. Αντλώντας την έμπνευσή της από το θρυλικό Crown Chronograph που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1964, η Seiko Presage “Style ‘60s” αποτελεί έναν φόρο τιμής στη μακρά ιστορία της Seiko, μεταφέροντας τη ρετρό αισθητική στη σύγχρονη εποχή με την προσθήκη των πιο σύγχρονων στοιχείων της ωρολογοποιίας.

Άλλωστε, το ίδιο το αυθεντικό μοντέλο των ‘60s, ενσωμάτωνε μια σειρά από τεχνολογίες αιχμής την εποχή που πρωτοπαρουσιάστηκε, ενώ εισήγαγε για πρώτη φορά τη λειτουργία χρονομέτρου όχι μόνο στην ιστορία της Seiko, αλλά και της ιαπωνικής βιομηχανίας ευρύτερα, συνδυάζοντάς τη με δεκάδες ακόμη καινοτόμες λειτουργίες και αποτελώντας το πρώτο ρολόι με χρονογράφο που δημιούργησε ο κατασκευαστής.

.

.

Τα αγαπημένα χαρακτηριστικά του Crown Chronograph, που τοποθετούν το ιστορικό μοντέλο στην κορυφή των προτιμήσεων κάθε πραγματικού συλλέκτη, πρωταγωνιστούν και στη σύγχρονη εκδοχή του. Ανάμεσά τους το box-shaped κρύσταλλο, οι ορθογώνιες κάθετες ενδείξεις και το αιχμηρό σχήμα των δεικτών.

.

.

Ταυτόχρονα, τα νέα μοντέλα της Seiko ενσωματώνουν και μια σειρά από κομψά, αλλά και χρηστικά, νέα στοιχεία, όπως οι διαφορετικές τεχνικές φινιρίσματος στον κεντρικό κύκλο του καντράν και τον δακτύλιο που φέρει τις ενδείξεις, που δημιουργούν διαφορετικούς χρωματικούς τόνους ανάλογα με την οπτική γωνία, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την αναγνωσιμότητα.

Η εξισορρόπηση των vintage επιρροών με τις σύγχρονες γνώσεις της ωρολογοποιίας αναδεικνύεται εντονότερα από οπουδήποτε στις προσεκτικά επιμελημένες λεπτομέρειες. Η λεία, στρογγυλή κάσα εξασφαλίζει την ιδανική εφαρμογή στον καρπό με μια ελαφρά κλίση προς τα μέσα. Στις άκρες, ένα διακριτικό εφέ καθρέφτη προσδίδει μια δυναμική στην κατά τα άλλα ήρεμη και κομψή ‘60s σιλουέτα, ανανεώνοντάς τον εμβληματικό της σχεδιασμό χωρίς να τον αλλοιώνει.

.

.

Τα πολλά πρόσωπα της κομψότητας

Η σύγχρονη απόδοση του Crown Chronograph, λαμβάνει τόσες διαφορετικές (και τόσο διαφορετικές) μορφές, ώστε να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως κάπου ανάμεσά τους θα βρούμε την ιδανική εκδοχή για τον παραλήπτη του δώρου μας, όποιος και αν είναι. Οι γήινοι τόνοι των καντράν διαπερνούν ολόκληρη τη σειρά, παραπέμποντας ευθέως στις εκλεπτυσμένες σχεδιαστικές επιλογές της δεκαετίας του ’60. Όμως από εκεί και έπειτα, οι επιλογές μας απλώνονται σε μια παλέτα που περιλαμβάνει το φίλντισι, το καφέ και το μαύρο, το μπλε και το πράσινο, σε συνδυασμούς που δεν θυσιάζουν την προσωπικότητα για χάρη του διαχρονικού χαρακτήρα. Στις αξιοσημείωτες λεπτομέρειες, το ελαφρά μπεζ Lumibrite που συναντάμε σε ορισμένα μοντέλα, ενισχύοντας περαιτέρω τη vintage αίσθηση.

.

.

Για πρώτη φορά στη Seiko Presage, πλάι στα κλασικά μπρασελέ και τα πολυτελή δερμάτινα, συναντάμε και nylon λουράκια, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη γκάμα των διαθέσιμων επιλογών, μέσα από μια πιο sporty – μα πάντα stylish – ερμηνεία του κλασικού ρολογιού. Επιπλέον, η “Style ‘60s” σειρά ενισχύει αρκετά από τα μοντέλα με μια ιδιαίτερη ένδειξη ημερομηνίας, που απουσίαζε από το πρώτο Crown Chronograph, είτε σε τετράγωνη μορφή, είτε σε μορφή υποκαντράν.

Τέλος, για εκείνους που πάντα αποζητούν μια ακόμη πιο ιδιαίτερη πινελιά, ξεχωρίζουν τα μοντέλα με τη skeletonized όψη προς τον μηχανισμό, που αποτελεί την «καρδιά» του ρολογιού και κινείται καθ’ όλη τη λειτουργία του, αποκαλύπτοντας τις καλοκουρδισμένες κινήσεις περίπλοκων μεταλλικών γραναζιών.

Τα μοναδικής αισθητικής ρολόγια της σειράς Seiko Presage “Style ‘60s”, που έρχονται στην επίσημη συσκευασία δώρου της Seiko, συνοδεύονται επιπλέον από δυο χρόνια εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας, επιτρέποντάς μας να νιώσουμε απολύτως σίγουροι πως προσφέραμε το πιο ξεχωριστό και αξιόπιστο δώρο σε εκείνους που το αξίζουν πραγματικά.

Ανακαλύψτε τη σειρά Seiko Presage “Style ‘60s” στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

RIST Hellas: Αποκλειστικός αντιπρόσωπος SEIKO στην Ελλάδα & Εξουσιοδοτημένο Service Center, τηλ. 2310 511 413, www.rist.gr