Τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σωματική βία από αστυνομικούς εναντίον της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού κατά τη διαδικασία έξωσης διαψεύδει η Ελληνική Αστυνομία.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπογραμμίζει ότι η συνδρομή της ζητήθηκε από τον ίδιο τον δικαστικό επιμελητή.
Νωρίτερα, η ΓΑΔΑ είχε υπογραμμίσει ότι είχε ζητηθεί αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (άρθρο 160 του Π.Δ. α41/91)»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:
«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί άσκησης σωματικής βίας σε βάρος ημεδαπής, έπειτα από διαδικασία έξωσης από την οικία της, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, πρωινές ώρες σήμερα 21-11-2022, διαδικασία για την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας από τον δικαστικό επιμελητή».
- Βενιζέλος σε Γεραπετρίτη: Δεν έγινε επίκληση του άρθρου 15 στην κρίση, στην πανδημία και στον Έβρο. Γιατί τώρα;
- ΠΑΟΚ – Ιβάνουσετς: Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο «κλεισμένος» Κροάτης για το deal
- Ν. Κακλαμάνης: «Υπάρχουν γραπτά πρακτικά του 2015» – Τι είπε για μεταναστευτικό και προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ