Με επίσημη διαρροή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον ενημέρωσε πως ταυτοποίηθηκε μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε – Η έρευνα διεξάγεται από την ανακρίτρια

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιά είναι μέλη ενός κόμματος» σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει ότι η απάντησή του στον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως «η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια».

Ειδικότερα κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από την ανακοίνωση διαγραφής μέλους του ΣΥΡΙΖΑ από την Κουμουνδούρου, τονίζουν:

«Ο υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, διότι, πρώτον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απήντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλοι οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Επιλεκτικές διαρροές

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

»Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή-καμία συγκάλυψη.

»Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία».

Η επικοινωνία Σπίρτζη με Οικονόμου

Όπως μετέδωσε το MEGA εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Σπίρτζης επικοινώνησε για να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ» σύμφωνα με το οποίο «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ψάρευε τη 12χρονη».

Το δημοσίευμα προσέθετε ότι «ο 54χρονος συνομιλούσε επί 12 λεπτά για πληρωμένο σεξ με την ανήλικη μέσω ψηφιακής εφαρμογής» καθώς επίσης ότι «ταυτοποιήθηκε η διαδικτυακή διεύθυνσή του και προέκυψε ότι έστειλε το κινητό του κοριτσιού σε ακόμη τρεις άνδρες».