«Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” κάνει λόγο για παγίδευση κινητών τηλεφώνων υπουργών της κυβέρνησης, που δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του συστήματος Μαξίμου και του πρώην γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Και τονίζει ότι «προσθέτει άλλη μια ψηφίδα στο συγκεντρωτικό και παρωχημένο μοντέλο με το οποίο ασκεί την διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις»

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος, που δεν διστάζει να προβαίνει σε παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και να αφήνει ελεύθερα τα στελέχη του να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα funds σε βάρος δανειοληπτών».

«Το απόρρητο δεν μπορεί να δημιουργεί ανεξέλεγκτες νησίδες στο κράτος υπεράνω του νόμου, κάτι που έγινε αντιληπτό από τις φερόμενες δηλώσεις της εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, που έφτασε στο σημείο να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και καταλήγει: «Μένουνε σταθερά προσηλωμένοι στη θέση μας: να πέσει άπλετο φως. Όλα αυτά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σαν πολλά ‘νόμιμα λάθη’ δεν μαζεύονται;», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.