Σταθερή πορεία κατέγραψαν τα αποτελέσματα χρήσης του 2021 για την Μεσσηνιακή εταιρεία AGROVIM A.E.  Παρά το δυσμενές περιβάλλον και τους περιορισμούς που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, η εταιρεία κατόρθωσε να διατηρήσει τα υψηλά επίπεδα κερδοφορίας που είχε επιτύχει τα προηγούμενα έτη.

Πιο αναλυτικά, ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε στα €49.8 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 2,3%, ενώ τα Κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA)  ανήλθαν σε €6,1 εκατ. κοντά στα επίπεδα του 2020. Ο δείκτης EBITDA/ Πωλήσεις παρέμεινε σταθερός στα υψηλά επίπεδα του 12,5%. Την ορθολογική χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας επιβεβαιώνει το γεγονός πως μόλις 2,5 φορές το EBITDA  τoυ έτους  είναι αρκετό ώστε να αποπληρωθεί το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων ενώ κάτι λιγότερο από ένας μήνας κερδοφορίας επαρκεί για να καλύψει το σύνολο των τόκων του έτους (EBITDA/ Τόκοι: 12,98).

.

Η επιτυχημένη πορεία των προϊόντων της εταιρείας με την επωνυμία ILIADA, επιστεγάστηκε με την κατάκτηση 26 βραβείων σε διεθνές επίπεδο, προσδίδοντας της την παγκόσμια αναγνώριση ως «Καλύτερο Ελαιόλαδο για το 2021».

Το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας, περιλαμβάνει επενδύσεις στο τομέα της παραγωγής, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.  Το ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στρέφει την εταιρεία σε έξυπνες και καινοτόμες πρακτικές λειτουργίας των μονάδων παραγωγής της, μέσω των οποίων θα εξοικονομηθούν πόροι που θα επανεπενδυθούν για να επιτευχθούν ακόμη υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας.

Η κα Τζένη Γυφτέα, CEO της AGROVIM, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια παρά τις διεθνείς προκλήσεις και δυσκολίες, χτίσαμε ισχυρές βάσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρωτόγνωρο και απρόβλεπτο επιχειρηματικό περιβάλλον που εξακολουθεί να τελεί υπό διαμόρφωση. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας που είναι η  Ποιότητα, ο Άνθρωπος & η Περιβαλλοντική Ευαισθησία και ατενίζουμε την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία».