Να κηρυχθεί ένοχος ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης για δύο πλημμεληματικές πράξεις, που αφορούν σε ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή και ψευδή καταγγελία, αδικήματα που συνδέονται με τις – κατά το κατηγορητήριο – σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του τον Απρίλιο του 2021, ζήτησε ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος, απευθυνόμενος προς τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, με βάση τα στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας, εισηγήθηκε την απαλλαγή του τηλεπαρουσιαστή και των συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Ο εισαγγελέας πρότεινε, ωστόσο, την ενοχή του τηλεπαρουσιαστή για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία κατά συρροή.

«Ήθελε να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φρουράς»

Αναπτύσσοντας την πολυσέλιδη πρότασή του στο ακροατήριο, ο εισαγγελέας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Μένιος Φουρθιώτης, έχοντας απολέσει την αστυνομική φρουρά και για να πετύχει την επαναφορά τους και θέλοντας να εμφανιστεί ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο, προκάλεσε, στους δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του τον Απρίλιο του 2021.

Ακόμη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Μ. Φουρθιώτης κατέθεσε ψευδώς στην αρμόδια αστυνομική αρχή ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν, ενώ γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της πράξης αυτής.

Ενοχή των συγκατηγορουμένων του για επίθεση με Καλάσνικοφ εκαντίον αστυνομικών

Συνεχίζοντας, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των δύο συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή για την επίθεση με Καλάσνικοφ σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τέλος, για τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος δικάζεται για αδικήματα που αφορούν σε κατοχή ναρκωτικών, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατά το κατηγορητήριο.

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης, ο Μένιος Φουρθιώτης υποστήριξε ότι, την προηγούμενη Παρασκευή, δέχθηκε τηλεφώνημα με απόκρυψη και ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, αφού του αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητάς του, του είπε πως έχει παρακολουθήσει όσα έχουν συμβεί στη δίκη και πως έχει να δηλώσει πολλά πράγματα.

Ωστόσο, επικαλούμενος ότι φοβάται, επέλεξε αντί να εμφανιστεί στο ακροατήριο, να δώσει κατάθεση σε συμβολαιογράφο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.