Όταν έχεις σχεδόν δύο ενδεκάδες από διεθνείς ποδοσφαιριστές, δεν είναι και πολύ παράλογο να επιστρέψουν κάποιοι τραυματίες.

Το άσχημο είναι, βέβαια, ότι τραυματίστηκαν και ο Ρέτσος με τον Μπα, οι οποίοι δεν είχαν διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη στο ματς με τον Ατρόμητο.

Το πρώτο ματς του Μίτσελ, στη δεύτερη θητεία του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, πρέπει απαραίτητα να συνδυαστεί με νίκη. Και ξέρετε κάτι; Ο Ολυμπιακός, πέρα από το αποτέλεσμα, καλό θα είναι να αναδείξει και πρωταγωνιστές. Το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα, καθώς δεν πρέπει να χαθεί κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία, αλλά η ομάδα έχει ανάγκη και από πρωταγωνιστές.

Θυμάστε πόσο είχε ανεβάσει την ομάδα ο Ουάνγκ, όταν τον είχαμε πρωτοδεί στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο; Ε, κάτι τέτοιο χρειάζεται ο Ολυμπιακός και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Να δούμε στο χορτάρι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Παίκτες που θα πείσουν φίλους και αντιπάλους ότι ο κανονικός Ολυμπιακός επέστρεψε και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του.

Θεωρητικά έχει πολλούς τέτοιους ο Ολυμπιακός. Και ίσως τα προβλήματα που προέκυψαν να βοηθήσουν κάποιους να βγουν στον αφρό και να πρωταγωνιστήσουν. Για παράδειγμα, ωραία δε θα είναι να δούμε τον Τζολάκη να εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια ή ένα αμυντικό δίδυμο με τον Παπασταθόπουλο ή ακόμα και τον Εμβιλά μέσα, που θα επιτρέψει ελάχιστα πράγματα στον αντίπαλο;

Ωραία δε θα είναι επίσης να δούμε τον Ουάνγκ, τον Χάμες και τον Μπιελ να συνεργάζονται αρμονικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και τον Μπακαμπού να κάνει σεφτέ στο σκοράρισμα;

Το υλικό του Ολυμπιακού ήταν και παραμένει το καλύτερο στην Ελλάδα και είναι γεμάτο από παίκτες που μπορούν να κάνουν όχι απλώς μεγάλη, αλλά τεράστια διαφορά στο πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο είναι να τα δούμε και στο χορτάρι όλα αυτά, διότι η ομάδα είναι αναγκασμένη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, και σε αυτό το ξεκίνημα χρειάζεται πρωταγωνιστές. Αν περιμένουμε από τον 38άρη Βαλμπουενά να μπει αλλαγή για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, δε γίνεται τίποτα.

ΥΓ. Και ο Φορτούνης φυσικά μπορεί να είναι μέσα στους πρωταγωνιστές που έχει ανάγκη σε αυτό το νέο ξεκίνημα που θα επιχειρήσει η ομάδα. Στα πόδια του και στον ποδοσφαιρικό εγωισμό του είναι τα πάντα…