Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος περιλαμβάνουν ερυθρότητα, κνησμό και κάψιμο. Σε σοβαρές περιπτώσεις, συχνά λόγω δερματίτιδας εξ επαφής, μπορεί να εμφανιστεί φολιδωτό ή σκασμένο δέρμα, φουσκάλες, πόνος και αποχρωματισμένα σημεία στο δέρμα. Εντοπίζοντας γνωστά ερεθιστικά συστατικά, μπορείτε να μειώσετε τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των εξάρσεων. Επιπλέον, με την σωστή και συστηματική φροντίδα του δέρματός σας θα μειώσετε έως και θα εξαφανίσετε την ένταση των συμπτωμάτων.

Φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα

  • Κάνετε καθαρισμό: Η σωστή περιποίηση προσώπου ξεκινά πάντα με τον καθαρισμό. Φροντίστε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά, πρωί και βράδυ και ν’ αφαιρείτε όλο το μακιγιάζ και τους ρύπους.
  • Ενυδατώστε το δέρμα σας: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος από εξωτερικές επιθέσεις. Ενυδατώστε καθημερινά το δέρμα σας, πριν τον ύπνο και το πρωί. Η Toleriane Dermallergo Crème της La Roche Posay είναι μία ενυδατική κρέμα προσώπου με υποαλλεργική σύνθεση για ευαίσθητο δέρμα και δέρμα με τάση αλλεργίας. Η 48ωρη ενυδατική φροντίδα της για το ξηρό έως πολύ ξηρό δέρμα, βοηθά στην ομαλή λειτουργία και ισορροπία του μικροβιώματος, στοχεύει στα ευαίσθητα σημάδια του δέρματος ενώ ανακουφίζει από τους ερεθισμούς. Είναι αποτελεσματική κατά της ερυθρότητας και των υποτροπών. Αν θέλετε όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα αλλά έχετε μικτό έως λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήστε το Toleriane Dermallergo Fluide. Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών χρησιμοποιήστε το Toleriane Dermallergo Eye που εκτός των άλλων είναι κατάλληλο και για δέρμα με τάση εκζέματος.

Για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη ενυδάτωση προσώπου βάλτε τον καταπραϋντικό ενυδατικό ορό Toleriane Ultra Dermallergo που ανακουφίζει την ευαισθησία του δέρματος ενώ παράλληλα επιδιορθώνει και ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό.

  • Βάζετε πάντα αντηλιακό πριν βγείτε έξω: Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος. Αποφύγετε τη χρήση αντηλιακών με περισσότερο από SPF 30.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα υποαλλεργικά καλλυντικά εξειδικευμένα για ευαίσθητο δέρμα, χωρίς άρωμα, χωρίς αλκοόλ, χωρίς συντηρητικά που σέβονται τη φυσική ισορροπία του δέρματος. Όλα τα προϊόντα της σειράς Toleriane της La Roche Posay είναι κατάλληλα για αλλεργικό ή πολύ ευαίσθητο δέρμα και δερματολογικά ελεγμένα.
  • Ακολουθείστε μια δίαιτα με περισσότερες φυσικές τροφές και λιγότερες επεξεργασμένες τροφές. Αποφύγετε τα τρόφιμα με γλουτένη, τα προϊόντα σόγιας, το κόκκινο κρασί και τα αυγά. Δοκιμάσετε τη μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, ψαριών, δημητριακών ολικής αλέσεως, ξηρών καρπών και υγιεινών ελαίων.
  • Αποφύγετε το άγχος, την κούραση και την έκθεσή σας σε ακραίες περιβαλλοντικές καταστάσεις.

Όταν έχετε ευαισθησία στο δέρμα ή αλλεργία στο πρόσωπο πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα υψηλής ποιότητας κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας και δερματολογικά ελεγμένα. Το δέρμα σας είναι ο κύριος προστατευτικός φραγμός του οργανισμού σας και αξίζει την καλύτερη φροντίδα!