Σε μία ακόμη επική γκάφα υπέπεσε ο Μπόρις Τζόνσον την ώρα που μιλούσε για την προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι είναι σημαντικό «να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της άμυνας των Ουκρανών» καθώς ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση, κίνηση που ερμηνεύεται ως μεγάλη κλιμάκωση από τη Δύση.

«Ευχαριστώ, την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν»

Απαριθμώντας τις επιτυχίες της Ουκρανίας ο Τζόνσον ευχαρίστησε άθελά του τον Πούτιν, προτού αντιληφθεί το σφάλμα του και ευχαριστήσει τον Ζελένσκι.

«Χάρη στον ηρωισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμων, εν μέρει και των όπλων που είμαστε περήφανοι που τους προσφέρουμε, συγχαίρω τον τιμημένο φίλο μου (Τζέιμς Χίπι) για το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον οπλισμό που στέλνουμε, είναι μακρά η λίστα. Επίσης ευχαριστώ, φυσικά, την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε και έσπευσε να διορθώσει: «την εμπνευσμένη ηγεσία του Βολόντιμιρ Ζελένσκι, συγχωρείστε με, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποπεμφθεί τις τελευταίες ημέρες από μεγάλα τμήματα στα βορειοανατολικά της χώρας γύρω από το Χάρκοβο.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε στη συνέχεια ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσφέρει «περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη» και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος.

«Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να μην ηγείται πλέον της χώρας, αλλά έκανε μια περίεργη γκάφα στη Βουλή των Κοινοτήτων και απλώς απέδειξε ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ», ήταν το σκωπτικό σχόλιο βρετανικού σάιτ.