Μια εταιρεία που ονομάζεται Gamma παρουσίασε το δικό της τετράτροχο επίτευγμα, το οποίο ονομάζεται Aptera. Είναι ηλεκτρικό, αλλά μπορεί να έχει και μια δεύτερη πηγή ενέργειας, από τον ήλιο χάρη στα ηλιακά πάνελ που διαθέτει στην οροφή.

Με αυτόν τον τρόπο το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει τη δυνατότητα να καλύπτει, μετά από μια πλήρη φόρτιση έως και 1.600 χλμ! Με αυτή τη αυτονομία το Aperta, είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη αυτονομία στον πλανήτη.

Αρωγός στην μεγάλη αυτονομία του είναι τα φωτοβολταϊκά panel, που είναι τοποθετημένα στην οροφή, και τα οποία συμβάλλουν ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη και ταχεία φόρτιση των μπαταριών που διαθέτει.

Ιδιαίτερα φουτουριστικό με μινιμαλιστική σχεδίαση είναι το εσωτερικό του, το οποίο δεν διαθέτει κανένα μπουτόν, αλλά μόνο μια μεγάλη οθόνη τάμπλετ, μέσω της οποίας ο οδηγός θα χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επίσης, το τιμόνι του παραπέμπει σε χειριστήρια μαχητικού σκάφους.

Το Aptera Gamma αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους σε λίγους μήνες. Και όπως φαίνεται έχει κάνει ήδη εμπορική επιτυχία, πριν ακόμη μπει στην παραγωγή: Σύμφωνα με την εταιρεία πάνω από 30.000 νέοι αγοραστές έχουν δώσει προκαταβολή για να το αποκτήσουν. Η τιμή του ορίζεται στα 26.000 δολάρια.