Με μυθική εμφάνιση του Λούκα Ντόντσιτς η Σλοβενία επικράτησε με 88-82 της Γαλλίας και «σφράγισε» την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Eurobasket, ενώ παράλληλα έστειλε τη Γερμανία πάνω στην Εθνική μας ομάδα, εάν φυσικά οι δύο χώρες φτάσουν στους «8».

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς ήταν καταιγιστικός και με 47 πόντους έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της Σλοβενίας. Οι 27 από τους 47 ήταν στο πρώτο μέρος, με τον Λούκα Ντόντσιτς να ολοκληρώνει το ματς έχοντας 9/12 δίποντα, 6/11 τρίποντα και 11/12 βολές στα 38:44 λεπτά που παρέμεινε στο παρκέ.

Μια επίδοση που τον φέρνει στη δεύτερη θέση δεύτερη θέση της λίστας των παικτών με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι στην ιστορία των EuroBasket, αφήνοντας πίσω του τον μύθο Νικο Γκάλη, ενώ μπροστά του βρίσκεται μόνο ο Βέλγος, Εντι Τέρας, ο οποίος είχε βάλει 63 πόντους στη διοργάνωση του 1957 σε ένα ματς απέναντι στην Αλβανία.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι οι δύο πρώτο που πέτυχαν 40+ σε παιχνίδι του Eurobasket μετά το 2001 και τον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς χθες απέναντι στην Ουκρανία έβαλε 41, με τον Σλοβένο σήμερα να… ισοπεδώνει τους Γάλλους και να σταματάει στους 47.

Οσον αφορά στον Νίκο Γκάλη, ο «Gangster», που ήταν μέχρι πρότινος στη δεύτερη θέση και πλέον έπεσε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, είχε βάλει 46 πόντους στο Eurobasket του 1983 σε μια αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στη Σουηδία.