Εικόνα από το μέτωπο των πυρκαγιών στη Λέσβο και τον Έβρο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Στη Δαδιά η προσπάθεια εστιάζεται στο νοτιαδοτικό μέτωπο για να αναχαιτιστεί η πυρκαγιά πριν το σκληρό πυρήνα Α1. Εκεί βρίσκεται ο κ. Στυλιανίδης συντονίζοντας το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Έχουμε την πυρκαγιά που ξεκίνησε στον Σταυρό της Λέσβου, ενώ έχουν εκδηλωθεί 143 πυρκαγιές τον τελευταίο τριήμερο. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο και να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται σε κάθε περίπτωση», ανέφερε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως τώρα είναι η ώρα της προσπάθειας καθώς έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας και μία δύσκολη περίοδο.

Ολοκληρώνεται η αναβίωση στο Μάτι

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της αναβίωσης της περιοχής του Μάτι με αφορμή και την συμπλήρωση 4 ετών από την φονική πυρκαγιά.

«Η κυβέρνηση μεριμνά για την πλήρη αποκατάσταση της ζωής στο Μάτι», επισήμανε.

Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι στο Τουρισμός για όλους

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως μέσα στο πλαίσιο της πίεσης που έχουν διαμορφώσει οι συνεχόμενες κρίσεις, οι δυνατότητες φυγής και αποφόρτισης είναι κομβικής σημασίας για μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

« Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε των διπλασιασμό των δικαιούχων στο «Τουρισμός για όλους».Τα νέα voucher θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του 2023», είπε.