Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε αρχικά στις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού μετά την πτώση του cargo αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν όσα κρίθηκαν αναγκαία για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ σημείωσε ότι ο κ. Μπίνης αποχωρεί για να αναλάβει καθήκοντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε το κύμα καύσωνα στις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές, που λαμβάνουν καταστροφικές διαστάσεις.

Στο επίκεντρο της κόντρας το Power Pass

Μιλώντας για το Power Pass ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει στην τροχιά της ανευθυνότητας και της ψευδολογίας.

«Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έταξε 600 ευρώ επιστροφή σε κάθε φορολογούμενο. Ας αναφέρει μια δήλωση που να μιλάει για επιστροφή 600 ευρώ σε καθένα φορολογούμενο» συμπλήρωσε.

«Η κυβερνητική εξαγγελία ήταν ξεκάθαρη και προέβλεπε ρητά ότι οι επιστροφές θα ήταν στο 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων των καταναλωτών» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες και τους θεωρεί «εύκολα κορόιδα προς εξαπάτηση».

«Θα είχε καταδικαστεί σε ισόβια ο Λιγνάδης»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην υπόθεση Λιγνάδη, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου γίνεται πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Επεσήμανε ότι ο προβληματισμός της κοινωνίας για την αποφυλάκιση ενός καταδικασμένου είναι εύλογος, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να γίνεται απαξίωση της Δικαιοσύνης, ενώ έκανε λόγο για χυδαία ταύτιση του ενόχου με την κυβέρνηση και την εξουσία.

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν η Δικαιοσύνη μπορούσε να λάβει απόφαση βάσει του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία τον Νοέμβριο του 2021, τότε η ποινή που θα είχε επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη θα ήταν ισόβια και δεν θα υπήρχε δυνατότητα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής.

Δείτε το βίντεο: