Ο ενθουσιασμός για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητικού τουρισμού αντικατοπτρίστηκε στο ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας το μότο της διοργάνωσης, ότι νίκη είναι η συμμετοχή #2winis2participate. Ανάμεσά τους, πλήθος σπουδαίων πρωταθλητών, που σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και πολυάριθμα happenings που έδωσαν μια ξεχωριστή πνοή στην εκδήλωση.

Η δράση, η συγκίνηση και η διασκέδαση ήταν η συνταγή ενός καλού τριήμερου που απόλαυσαν πλήθος από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές. Την αγωνιστική αυλαία άνοιξε το πρωί του Σαββάτου ο ποδηλατικός αγώνας 25Κ, όπου η εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου γέμισε δίκυκλα και λάτρεις του αθλήματος με την εκκίνηση να δίνει ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης, Νίκος Παπαγγελής. Την πρώτη θέση απέσπασε ο σπετσιώτης ποδηλάτης, Γιώργος Χριστόπουλος.

Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρθηκε στην παραλία του Αγίου Μάμμα με τους κολυμβητικούς αγώνες 1 και 3 χιλιομέτρων. Σπουδαίοι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ανάμεσά τους ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, η Ένη Αργυρού και ο Χρήστος Μποφίλιος αλλά και πλήθος κολυμβητών που δοκίμασαν τις αντοχές τους στα υπέροχα νερά των Σπετσών.

Στον αγώνα του 1χλμ χρυσά μετάλλια κέρδισαν ο Χρήστος Μποφίλιος και ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Αντίστοιχα στα 3χλμ κολύμπησε και τερμάτισε πρώτος ο Δημήτρης Γκοτζιάς.

Το αγωνιστικό κομμάτι της ημέρας, έκλεισε με τον αγώνα τρεξίματος 5 χιλιομέτρων, όπου την εκκίνηση έδωσε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Γενικός Συντονιστής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Γιώργος Σταμούλης έκοψε πρώτος το νήμα και έκανε ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 14΄44. Στις γυναίκες η 12χρονη Χριστίνα Παντοστή τερμάτισε πρώτη και κατέπληξε το κοινό.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν sold out αποδεικνύοντας την άνθηση του αθλητικού τουρισμού με ρεκόρ συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον αγώνα συμμετείχαν και πολλές οικογένειες όπως η Ολυμπιονίκης Κλελια Πανταζή με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους που τερμάτισαν με τα δύο καρότσια.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τις απονομές των αγώνων στην πλατεία Ποσειδωνίου και την απονομή ακολούθησε το αγαπημένο Pasta Night, όπου οι αθλητές γέμισαν ενέργεια για τους αγώνες τριάθλου που ακολούθησαν την επόμενη ημέρα.

Την Κυριακή η εκκίνηση δόθηκε για ακόμη μία φορά από τον Γ.Γ. Αθλητισμού, Γεώργιο Μαυρωτά για τους αγώνες του Spetses Triathlon Sprint και του Spetses Triathlon Endurance, με συμμετοχές πολλών αθλητών, πρωταθλητών, αλλά και πλήθος first timers που έζησαν μια μοναδική εμπειρία.

Πρώτος τερμάτισε στην Sprint διαδρομή ο Νίκος Κεραμίδας και στην Endurance ο καταπληκτικός Παναγιώτης Μπιτάδος, και στην τρίτη θέση βραβεύτηκε ο παραθλητής Γεράσιμος Λιγνός μαζί με το συνοδό του, Γρηγόρη Σουβατζόγλου, με τον πρώτο να έχει ως βασικό του στόχο την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Αντίστοιχα στις γυναίκες διακρίθηκαν η Νάντια Συντζανάκη και η Λιάνα Χασιώτη.

Δυνατές συγκινήσεις πρόσφεραν και οι ομάδες που συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία. Στην πρώτη θέση του Spetses Endurance Triathlon Relay βρέθηκε η ομάδα με τους Δημήτρη Κουλούρη, Νίκο Παπαγγελή και Γιώργο Σταμούλη, που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Νικήτρια ομάδα του Spetses Sprint Triathlon Relay ήταν αυτή με τους Γιάννη Δρυμωνάκο, Πωλ Τζωρτζάκη και Νικολέτα Κυνατίδου. Η ομάδα με τους Νίκο Κυριαζόπουλο, Γιώργο Πεταλά και Στέφανο Δουμπουλάκη είχε τρομερή επίδοση και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ από πολύ κοντά και η ομάδα με το Χρήστο Μποφίλιο, το Χρήστο Βολικάκη και την Αναστασία Μαρινάκου, κατέκτησε πανάξια την τρίτη θέση.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, 300 εθελοντές έδωσαν το παρών προσφέροντας την πολύτιμη βοήθειά τους για την ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων. Όλοι οι εθελοντές ήταν εξοπλισμένοι με ειδικά kits πρώτων βοηθειών για να αντιμετωπίσουν τυχόν μικροτραυματισμούς των αθλητών.

Η Τελετή των Απονομών των αγώνων τριάθλου έγινε στην Πλατεία Ποσειδωνίου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ενώ όλοι οι αθλητές ανανεώσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, γιατί το Spetsathlon είναι μια διοργάνωση θεσμός και μια γιορτή που δεν μπορεί να χάσει κανένας!