Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Eurovision 2022.

Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού θα διεξαχθεί στο Τορίνο στην Ιταλία στις 10, 12 και 14 Μαΐου, με το Pala Olimpico να φορά τα καλά του και να υποδέχεται τις 40 διαγωνιζόμενες χώρες.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη, με το τραγούδι «Die together».

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος και φέτος θα επιμεληθεί τη σκηνική μας παρουσία, αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα θα δούμε on stage.

Ο χορογράφος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και έκανε ειδική μνεία στο πώς θα διαμορφωθεί σκηνικά το τραγούδι αλλά στο τι θα φοράει η Αμάντα.

«Στη σκηνή θα είναι μόνη της. Σαν αποτύπωμα σκηνικό έχω στο μυαλό μου τρεις λέξεις: την απουσία γιατί είναι χωρισμός, τη φθορά που έχει μια σχέση και τη στενοχώρια που φέρνει ένας χωρισμός. Νομίζω πως θα τα αποτυπώσω σωστά και θα είναι κάτι πολύ όμορφο και τρυφερό γιατί το κομμάτι είναι έτσι», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Εύρημα δεν υπάρχει, υπάρχει μια εικαστική παρέμβαση. Το ρούχο θα είναι της Σήλιας Κριθαριώτη. Είναι πάρα πολύ όμορφο και δωρικό. Η αρχή είναι ότι μέσα από τα μάτια της Αμάντας βλέπουμε τα πάντα».

«Το έχω αγαπήσει το τραγούδι. Τρελάθηκα και με αυτό και με την Αμάντα. Μου αρέσουν οι παύσεις του τραγουδιού. Είναι ένα ισχυρό στοιχείο αυτό. Η Αμάντα είναι σαν εξωτικό και μπορεί να φαίνεται σοβαρή, αλλά έχει χιούμορ. Είναι μια υπέροχη συνεργασία», συμπλήρωσε.