«Για ακόμη μια φορά η Τουρκία θέτει την ατζέντα κι εμείς ευλαβικά την παρακολουθούμε» σχολίασε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ Σωτήρης Σέρμπος με αφορμή την έξαρση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα.

«Απέναντι στο μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας, ο πρωθυπουργός εξέθεσε τη χώρα και υπονόμευσε την αξιοπιστία της. Και τώρα ασμένως αποφασίζει, εμπρός όπισθεν!» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Σέρμπος υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «έταξε» νέο γύρω ΜΟΕ την επαύριο της συνάντησης με τον Τ. Ερντογάν στην Κωσταντινούπολη χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν η ατζέντα των συζητήσεων θα ήταν αυτή «της διεθνούς νομιμότητας ή της αναθεωρητικής ατζέντας της Τουρκίας που εξακολουθεί να μιλάει για υπό όρους κυριαρχία μεγάλων ελληνικών νησιών;»

Αναλυτικά η δήλωση του Σωτήρη Σέρμπου έχει ως εξής:

«Από την επαύριο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν κατά την οποία ο Πρωθυπουργός έταξε νέο γύρο στρατιωτικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
αναρωτιόμασταν στη βάση ποιας ατζέντας θα συζητήσουμε.

»Της διεθνούς νομιμότητας ή της αναθεωρητικής ατζέντας της Τουρκίας που εξακολουθεί να μιλάει για υπό όρους κυριαρχία μεγάλων ελληνικών νησιών; Μια ατζέντα που συστηματικά ξεδιπλώνει σε αέρα και θάλασσα. Με μπαράζ παράνομων υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών.

»Απέναντι στο μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας, ο Πρωθυπουργός εξέθεσε τη χώρα και υπονόμευσε την αξιοπιστία της. Και τώρα ασμένως αποφασίζει, εμπρός όπισθεν! Για ακόμη μια φορά η Τουρκία θέτει την ατζέντα κι εμείς ευλαβικά την παρακολουθούμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από