Πάλι καλά που έκλεισε –για μας τουλάχιστον– αυτό το «παράθυρο» για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, διότι για μένα τουλάχιστον είναι απελπιστικά βαρετό.

Όσον αφορά την Εθνική, μετά το πολύ καλό μισάωρο πού είχε στο φιλικό με τη Ρουμανία, επανήλθε στα… γνωστά της στάνταρ απέναντι στο Μαυροβούνιο, ωστόσο επειδή έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με ένα νέο προπονητή καλό θα είναι να δώσουμε την απαραίτητη πίστωση χρόνου και να περιμένουμε τη συνέχεια.

Προσωπικά δεν περιμένω κάποια θεαματική μεταμόρφωση από την Εθνική, διότι σε θέσεις-κλειδιά της ενδεκάδας θεωρώ ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα ποιότητας, αλλά ακόμα κι έτσι δεν είναι για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό τώρα, μην λέμε τα ίδια. Η ομάδα είναι «αναγκασμένη» να κάνει καλό φίνις σε αυτήν την αρκετά περίεργη όπως εξελίχθηκε σεζόν και να κατακτήσει και τους δύο τίτλους. Και επειδή μετά τα «παράθυρα» πάντα υπάρχει ένας φόβος για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα, θέλω να ελπίζω ότι στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί όπως πρέπει και δε θα δώσει δικαιώματα.

Το παιχνίδι, πάντως, δεν είναι εύκολο και καλό θα είναι να μην το περιμένει κανείς στο Ρέντη έτσι. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη μπορεί να έχει δημιουργήσει μια πελατειακή σχέση με την Ένωση, ενώ φέτος πέτυχε δύο νίκες στα ισάριθμα ντέρμπι της κανονικής περιόδου, αλλά καμία απ’ αυτές δεν ήρθε με εύκολο τρόπο.

Να θυμίσω ότι στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου στο Καραϊσκάκη η νίκη ήρθε με ένα γκολ του Εμβιλά στο 84’, ενώ νωρίτερα δεν είχαμε πληθώρα ευκαιριών (από οκτώ τελικές προσπάθειες είχαν οι δύο ομάδες…), ενώ στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ (2-3, με 11-12 τελικές προσπάθειες) ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να χάσει μέσα από τα χέρια του ένα εντελώς δικό του παιχνίδι.

Να τονίσω επίσης ότι η ΑΕΚ σχεδόν σε όλα τα εκτός έδρας ντέρμπι που έδωσε βάσει εικόνας θα έπρεπε να έχει πάρει περισσότερους βαθμούς. Οι ήττες της από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (και για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο) και τον Παναθηναϊκό ήταν σχεδόν μαγική εικόνα, ενώ γενικά εκτός έδρας κάνει καλύτερες εμφανίσεις σε σχέση με το ΟΑΚΑ.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα παιχνίδι που απαιτεί μεγάλη προσοχή και στο οποίο επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να δώσει δικαιώματα.