Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Άλκη, καθώς ο δικηγόρος του 20χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία και καταζητούνταν επιβεβαίωσε ότι ο εντολέας του αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ώρες στις αλβανικές αρχές και θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει με τον 20χρονο και τον ενημέρωσε πως θα παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και θα ζητήσει να εκδοθεί στη χώρα μας.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλκη για «το ατυχές και δυσάρεστο καθ’ όλα αυτό συμβάν».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, για τον 21χρονο -είχε αναφέρει πως δεν θα τον δούμε στην Ελλάδα τα επόμενα 20 χρόνια- λέγοντας πως «ο ίδιος έχει την πρόθεση να έρθει» για να «αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση».

Τι θα ισχυριστεί στις Αρχές

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για το τι ισχυρίζεται ο 21χρονος για το έγκλημα, σημείωσε πως δεν είχε αναλυτική συνομιλία μαζί του, αλλά μετέφερε πως είχε «περιφερειακό ρόλο» στο έγκλημα.

«Η γενική του θέση είναι ότι είχε ένα περιφερειακό ρόλο στο έγκλημα» σημείωσε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «συνετή στάση» του 20χρονου σχετικά με την παράδοσή του. «Το γεγονός ότι εμφανίζεται και μόνο έχει κάποιο ενδιαφέρον, γιατί προφανώς και έχει να εκθέσει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, όπως δήλωσε στο δικηγόρο του, είναι συντετριμμένος για το περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίζει «τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Πώς διέφυγε στην Αλβανία

Ο 20χρονος είχε περάσει τα σύνορα λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Αλκη, όταν οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Εκμεταλλεύτηκε την καθυστέρηση των Αρχών και κατάφερε να φτάσει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με αυτοκίνητο και να περάσει στη γειτονική χώρα, στις 23:45, τη νύχτα της 2ας Φεβρουαρίου, δίχως να κινήσει υποψίες. Άλλωστε δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Τα στοιχεία του αναζητήθηκαν 30 φορές μετά από εκείνη τη νύχτα, τόσο από Έλληνες όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς, που -όπως φαίνεται- βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για τον εντοπισμό του.

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο, και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

Είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια.

Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.