Επιστροφή στη δράση για τον Ολυμπιακό! Τις τελευταίες μέρες, ο Ολυμπιακός βίωσε δύσκολες καταστάσεις, με τον κοροναϊό να τον… σφυροκοπά. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αφήνει πίσω της την περιπέτεια με τον νέο ιό και ετοιμάζεται για την αποψινή (19:45, Novasports Prime) δοκιμασία στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεμπέρδεψαν με τον κοροναϊό και θέλουν να δώσουν συνέχεια στην καλή τους πορεία στην εφετινή Euroleague. Δεκαεννέα μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι τους στη διοργάνωση και τον εκτός έδρας θρίαμβο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ψάχνουν άλλο ένα μεγάλο διπλό, αυτήν τη φορά στην Πόλη.

Μετά από 17 αγώνες στην εφετινή Euroleague, ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12-5, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει τους πάντες στη διάθεσή του.

Η Φενέρμπαχτσε που έχει ρεκόρ 7-10, καίγεται για το ροζ φύλλο του αγώνα, προκειμένου να πλησιάσει την 8άδα του βαθμολογικού πίνακα. Στον αγώνα με τους ερυθρολεύκους, ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχει να αντιμετωπίσει και  τρεις πολύ σημαντικές απουσίες, καθώς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γιαν Βέσελι, Νάντο Ντεκολό και Μαριάλ Σαγιόκ.

Οσον αφορά την παράδοση, αυτή θα είναι η τριακοστή φορά που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός, προηγείται 16-13 στις νίκες συνολικά, ενώ στους αγώνες που έχουν γίνει επί τουρκικού εδάφους, έχει επικρατήσει σε οκτώ και έχει ηττηθεί σε πέντε.