Για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με το γεγονός των θανάτων από κοροναϊό, ενώ ανέφερε ότι η πραγματικότητα διαψεύεδει τα όσα αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την πορεία της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι θα έχουμε 80 και 100 νεκρούς καθημερινά τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλεόραση PLP TV της Αχαΐας.

Είπε ότι «η πραγματικότητα διαψεύδει πλήρως κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας», καθώς «η χώρα μας βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων» και «αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 100 διασωληνωμένους συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ και 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019, ενώ η ΟΕΝΓΕ έδωσε στοιχεία ότι 800 γιατροί περιμένουν σε λίστες αναμονής να προσληφθούν». Κατόπιν αυτών μίλησε για «έγκλημα που φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη».

Γιατί ζητά την παραίτηση Πλεύρη

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «ήδη μέσα στο Δεκέμβρη ξεπεράσαμε τις 700 απώλειες» και έθεσε εκ νέου το ερώτημα: «Πόσοι συμπολίτες μας έφυγαν εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ;», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αρνείται να δώσει απαντήσεις, ενώ ο κ. Πλεύρης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του ότι «όποιος μπει σε ΜΕΘ έχει περισσότερες πιθανότητες να μην τα καταφέρει»».

Ανέφερε πως «όταν μετά από δυο χρόνια πανδημίας η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, όταν οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι μέσα στη μάχη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη επιλογή εκ μέρους της ΝΔ να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», σημειώνοντας ότι «μόλις την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τη δυνατότητα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας να έχουν συνταγογράφηση από τους ιδιώτες γιατρούς».

Για τα έργα του ΕΣΠΑ

Σχετικά με την οικονομία είπε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών σε έργα του ΕΣΠΑ», ότι ο προϋπολογισμός του 2021 έκανε λόγο για 2,5 δισ. ευρώ κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και «μόνο κάτι παραπάνω από 150 εκατ. ευρώ θα απορροφήσει η ελληνική οικονομία». Επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «αύξηση του βασικού μισθού που θα συνεισφέρει και στην κατανάλωση και στα δημόσια έσοδα, ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία». Σχετικά με την ενεργειακή κρίση τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου, έχουμε στην Ελλάδα την πιο ακριβή τιμή ρεύματος στη χονδρική και αυτό οφείλεται στην κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «την περασμένη Κυριακή αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι δημοσκοπήσεις αρκετές φορές αντί να προσπαθούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να την διαμορφώσουν».