Στις μέρες μας, σπάνια θα βρείτε ένα σπίτι που δε διαθέτει έστω μία τηλεόραση, αφού πλέον θεωρείται ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε νοικοκυριού. Όμως, οι τηλεοράσεις μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και για άλλους λόγους πέρα από την παρακολούθηση τηλεοπτικών καναλιών. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για εναλλακτικές χρήσεις της τηλεόρασής σας.

1. Προβολή φωτογραφιών

Πλέον είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να τραβήξουμε μια φωτογραφία χάρις στις ενσωματωμένες κάμερες που διαθέτουν οι κινητές μας συσκευές. Όμως, πολύ συχνά ξεχνάμε ότι έχουμε τραβήξει φωτογραφίες ή δεν έχουμε χρόνο να τις δούμε.

Όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα το κινητό σας με την τηλεόρασή σας και να προβάλετε σε αυτήν τις φωτογραφίες που έχετε αποθηκεύσει. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι μπορείτε να προβάλετε τις φωτογραφίες ή ακόμη και τα βίντεο που έχετε τραβήξει με το κινητό σας δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο θέμα συζήτησης.

2. Αναπαραγωγή μουσικής

Οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις που είναι διαθέσιμες στο εμπόριο διαθέτουν ηχεία με εξαιρετική ποιότητα ήχου. Έτσι, μπορείτε να βάλετε τα αγαπημένα σας τραγούδια ως μουσική υπόκρουση όση ώρα βρίσκεστε στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει απλά να συνδέσετε την τηλεόρασή σας είτε με έναν υπολογιστή είτε με το κινητό σας και να αναζητήσετε στο διαδίκτυο την αγαπημένη σας μουσική.

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα αν διαθέτετε μια έξυπνη τηλεόραση καθώς είναι εξοπλισμένες με εφαρμογές αναπαραγωγής ήχου και πολυμέσων.

3. Περιήγηση στο διαδίκτυο

Δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η τηλεόρασή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία μεγάλη οθόνη υπολογιστή, στην οποία μπορούν να προβληθούν πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Για παράδειγμα μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και να διαβάσετε ειδήσεις μέσα από ενημερωτικές ιστοσελίδες, να επισκεφτείτε το πάμε στοίχημα live της Betsson ή ακόμα και να χαλαρώσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα αξίζει να αξιοποιήσετε το μεγάλο μέγεθος της οθόνης.

4. Ασκήσεις γυμναστικής

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ασκηθούν αλλά συχνά βαριούνται να πάνε μέχρι το γυμναστήριο. Ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης είναι η γυμναστική στο σπίτι καθώς δεν χρειάζεται να έχετε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι σας, όπως το κοντάρι μιας σφουγγαρίστρας.

Πλέον πολλά γυμναστήρια και personal trainers προσφέρουν μαθήματα μέσω διαδικτύου και σας βοηθούν να εκτελέσετε σωστά τις ασκήσεις σας. Αν έχετε μεγάλο διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας για να γυμναστείτε μαζί.

5. Παιχνίδια με φίλους

Ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας είναι τα παιχνίδια με φίλους. Είτε επιλέξετε ένα παιχνίδι ερωτήσεων είτε κάποιο παιχνίδι με περισσότερη δράση, όλοι οι καλεσμένοι σας θα μείνουν ευχαριστημένοι καθώς θα μπορούν να δουν καθαρά τι δείχνει η τηλεόραση όπου και αν κάθονται.

6. Προβολή έργων τέχνης

 

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας για να προβάλετε έργα τέχνης; Πολλές σύγχρονες τηλεοράσεις, όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, προβάλλουν διάσημα έργα τέχνης, τα οποία θα μπορούσαν πραγματικά να ομορφύνουν τον χώρο σας και να σας χαλαρώσουν.