«Το δικό μου χρέος μου είναι να μεγαλώσω την παράταξή μου, να την κάνω πρωταγωνίστρια και όχι να αναζητώ συνεργασίες». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες μετά τις εθνικές εκλογές, κατά την διάρκεια συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «όταν θέλεις να ξαναστήσεις μία παράταξη στα πόδια της δεν μιλάς σε σχέση με τους άλλους, αλλά μιλάς για τις δικές σου ιδέες, τα δικά σου προγράμματα και τις δικές σου πρωτοβουλίες».

«Οι συνεργασίες προϋποθέτουν δυνατότητες συνεργασιών και τέτοιες δυνατότητες δεν υπάρχουν σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε και εξήγησε: «Πρώτον, διότι με την Νέα Δημοκρατία υπηρετούμε διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς κόσμους και δεύτερον, διότι σε ό,τι αφορά την Αριστερά, ελλείπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης, που θα μπορούσε να είναι η βάση ενός προγραμματικού διαλόγου».

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, «ελλείπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης, καθοδήγησε σκληρότατες επιθέσεις σε βάρος της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Ως εκ τούτου συνέχισε, «αυτό που επιδιώκουμε είναι να επιστρέψει η δημοκρατική παράταξη ως πρωταγωνίστρια δύναμη στη δημόσια ζωή και τίποτε περισσότερο από αυτό».

Όσον αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ., ο Χάρης Καστανίδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, «να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία και να στηρίξουν την προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να καταδειχθεί το ενδιαφέρον της κοινωνίας για την δημοκρατική παράταξη, που θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη την επόμενη περίοδο» και πρόσθεσε:

«Θα χρειαστεί μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να αναδιαταχθούν τα πράγματα στη χώρα μας και η αθρόα συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα βοηθήσει στο δημοκρατικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, όταν συμμετέχουν πολλοί πολίτες, το αποτέλεσμα το επηρεάζει η κοινωνία, ενώ όταν συμμετέχουν λίγοι, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απόρροια της δράσης οργανωμένων μηχανισμών του παρασκηνίου».

Μένοντας στο θέμα της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, ο Χάρης Καστανίδης είπε ότι «τα δείγματα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ θετικά και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών μπορεί να υπερβεί τις 212.000 του 2017», ελπίζοντας βέβαια ότι ο σχετικός έλεγχος της επιδημιολογικής κρίσης δεν θα δημιουργήσει προβλήματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ