Βολές κατά του υπουργού Εργασίας για την πτώση του συστήματος κατά τη διαδικασία των εξετάσεων για την πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ 1.200 οικονομολόγων και δικηγόρων εκτοξεύει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Μουλκιώτης.

Ο κ. Μουλκιώτης εγκαλεί μάλιστα την κυβέρνηση για την αύξηση των εκκρεμών συντάξεων σημειώνοντας ότι μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνηση κατόρθωσε να ξεπεράσει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση που σε 2 χρόνια διακυβέρνησης … κατόρθωσε να ξεπεράσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φθάνοντας τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις σε 160.000 και τις επικουρικές σε 127.000, η Κυβέρνηση που υποσχόταν ότι εντός του 2021 το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται άμεσα και ψηφιακά, η Κυβέρνηση που απαξιώνει με μεθοδικότητα τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και μεταθέτει τις ευθύνες των αποτυχιών της στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, προχωρά ακάθεκτη… σε νέους άθλους.

»Φιάσκο απεδείχθη η διαδικασία εξετάσεων που διεξήχθη σήμερα για την πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ 1.200 οικονομολόγων και δικηγόρων. Μετά από 2 μήνες προετοιμασίας, έπεσε το σύστημα!

»Μάλλον θα φταίνε οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ… Δεν εξηγείται αλλιώς… Έτσι δεν είναι κ. Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων;».