Σε θλίψη βύθισε τον πολιτικό κόσμο της χώρας ο πρόωρος θάνατος της Φώφης Γεννηματά στα 56 της μόλις χρόνια, μετά από μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και στενή φίλη της Φώφης Γεννηματά, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Η Φώφη Γεννηματά είχε άλλη στόφα»

«Η Φώφη Γεννηματά είχε επιλέξει να μιλήσει μαζί σας για ένα ευαίσθητο κομμάτι της ζωής της και αυτό δεν το έκανε συχνά. Βρίσκομαι εδώ για να το συνεχίσω. Ήταν συγκλονιστική η μάχη της, σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν εσύ μπορείς, αν θα τα κατάφερνες. Η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος. Είχε άλλο χαρακτήρα πολιτικού η Φώφη Γεννηματά. Ήταν άνθρωπος των θέσεων και των απόψεων. Είχε άλλη στόφα», είπε η κ. Λιακούλη.

«Σε προσωπικό επίπεδο είχα μια περιπέτεια υγείας στην οικογένεια και το είχα μοιραστεί μαζί της. Το είχε αντιμετωπίσει σαν μία ίωση, μια γρίπη, αν και ήταν πιο σοβαρό. Μου είπε ότι “εντάξει, ποιος δεν έχει κάτι; Ξέρεις κανέναν που να είναι τελείως ανέφελος; Θα τα καταφέρουμε μαζί”. Αυτό το μαζί της Γεννηματά ήταν μ-α-ζ-ί. Ήταν αγκαλιά μαζί. Δε θα ξεχάσω ποτέ την απίστευτη αισιοδοξία της για όλα. Υπήρχε πρόβλημα στα παιδιά μας, συζητούσαμε για τους εφήβους μας. Λέγαμε για τις αταξίες τους, τις απορίες τους, τις δυσκολίες που δημιουργούσαν. Εκείνη έλεγε πάντα ότι “είναι παιδιά που θα γίνουν μεγάλοι. Ας τα αφήσουμε όσο είναι παιδιά, να μένουν παιδιά. Θα γίνουν και μεγάλοι”», περιέγραψε συγκινημένη.

«Μαχόταν μέχρι τις τελευταίες της στιγμές»

«Ήρθα μέσω μηνυμάτων σε επαφή μαζί της τις ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο, και με το περιβάλλον της. Μέχρι τις τελευταίες στιγμές της πίστευε ότι θα νικήσει και μαχόταν για να νικήσει. Δεν παραιτήθηκε ούτε μία στιγμή. Ήταν fighter», συνέχισε.

«Ο θάνατός της συνδέεται με ένα αισιόδοξο μήνυμα»

«Έχω ανάγκη να πω ότι εγώ στη ζωή δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Η ημέρα που έφυγε η Φώφη είναι ημέρα αφιερωμένη στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Η ζωή της συνδέθηκε με αυτή τη μάχη. Ο θάνατός της συνδέεται με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Έδινε αυτή τη μάχη για χρόνια κάθε μέρα. Ζούσε την κάθε στιγμή και ώρα και μέρα, σαν να μην υπήρχε το θέμα αυτό», κατέληξε η κ. Λιακούλη.