Ο υποψήφιος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, δίνει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA».

Σε μια συζήτηση με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ένα μήνα περίπου πριν τις εσωκομματικές εκλογές δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με αυτές.

Ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση νίκης στην εκλογική αναμέτρηση θα κάνει δηλώσεις ως «πρόεδρος ΠΑΣΟΚ», θα επαναφέρει δηλαδή το κόμμα στην αρχική του μορφή.

Στην προσπάθειά του για τη διαδοχή, θα βρεθεί σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα αύριο 26/10 θα βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στον εορτασμό της πόλης. Εφιστά δε, τη προσοχή σε όλες τις προεκλογικές του συναντήσεις για τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων καθώς όπως ανέφερε «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορoναϊό».

Θέλουμε να επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ

Τονίζει πως οι περισσότεροι από αυτούς που «βάφτισαν» το κόμμα ως ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός του κόμματος, όπως ο κ. Θεοδωράκης. «Θέλουμε να  επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, όχι να γυρίσουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε νοσταλγοί. Κοιτάμε το μέλλον της πατρίδας, με σεβασμό στο παρελθόν».

Το fair play του προεκλογικού αγώνα – Οι 3 ανατροπές της τελευταίας εβδομάδας

«Από εδώ και πέρα και για 40 ημέρες πρέπει να ανταλλάξουμε επιχειρήματα, όχι μομφές ούτε αντεγκλήσεις», αναφέρει.

Ξεχώρισε ως μεγάλες αλλαγές και ανατροπές του εκλογικού του αγώνα , την «μοιραία», όπως την χαρακτήρισε κίνηση που αφούσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, να αποσυρθεί λόγω του προβλήματος υγείας, τους πολλούς υποψήφιους και τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού.

Ως τομές και διαχωρίστικές γραμμές του σε σχέση με τους υπόλοπους υποψήφιους, τους οποίους και ξεκαθάρισε πως βλέπει με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως ονόματος,  θέτει την αλλαγή του ονόματος, ενώ επίσης επιθυμεί να βάλει τέλος στους μηχανισμούς. Η εξωτερική πολιτική αποτελεί εξίσου μια παράμετρο που παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς κατά τον ίδιο υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν υπέρ και άλλοι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό», επισημαίνει.

Το θέμα της συνεργασίας με άλλα κόμματα

«Είναι ξεκάθαρο πως εκ δεξιών δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την ΝΔ από κανέναν υποψήφιο, μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία εγώ είμαι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση, καθώς ζούμε την δημοκρατία του ενός κόμματος, της ΝΔ», συμπλήρωσε.

«Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται καθώς αυτό έχει φανεί στο παρελθόν, δεν θα ήμουν αρνητικός σε συνομιλίες με κάποιο προοδευτικό κόμμα» είπε και συνέχισε πως «δεν μας αρκεί να αυξήσουμε τις δυνάμεις από το 8% στο 10%, αλλά θέλουμε ένα κόμμα ισχυρό της τάξης του 20%, αυτό το κόμμα επαγγέλλομαι εγώ».

Έκλεισε προτείνοντας ένα debate μεταξύ των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.