Η νέα και πιο σύγχρονη εμφάνιση του,  η καλύτερη αναλογία μήκους καρότσας /μήκους αμαξώματος και εφοδιασμένο με τον καταξιωμένο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi, με 75 και 95 ίππους, το νέο Express Van αποτελεί το νέο παίκτη στην κατηγορία των βαν.

Όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα, η παραγωγή του All new Express Van γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στην Ταγγέρη, που επένδυσε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα πιο σύγχρονα στάνταρ της Renault. Οι τελικοί σταθμοί συναρμολόγησης στο τμήμα κατεργασίας των μετάλλων εφοδιάστηκαν με 32 ρομπότ για την πρώτη φάση, ενώ το τμήμα βαφής αμαξωμάτων εξοπλίστηκε με έναν νέο σταθμό και ένα ολόκληρο τμήμα για εργασίες χρωματισμού κατά παραγγελία.

Εκτός από την εμβληματική προσωπικότητα του – ξεχωζίζουν τα στάνταρ φωτιστικά σώματα LED σχήματος “C” το νέο μοντέλο έχει πιο μοντέλο εσωτερικό,  διαθέτει πιο άνετα καθίσματα ενώ,  έχει βελτιωθεί και το επίπεδο της ηχομόνωσης  με στόχο να περιοριστεί ο βαθμός κόπωσης του οδηγού.

Το Renault Express Van διαθέτει τις καλύτερες αναλογίες στην κατηγορία του, με 1,91 μ. μήκος χώρου φόρτωσης (με πλήρες διαχωριστικό), για ένα όχημα συνολικού μήκους 4.39 μ. και πλευρική συρόμενη πόρτα πλάτους 716 χλστ, που είναι η καλύτερη τιμή στην κατηγορία του. Πρακτικό όσο ποτέ άλλοτε, το νέο μοντέλο προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 650 κιλών με τον κινητήρα diesel. Παράλληλα, το All new Express Van προσφέρει κορυφαία τιμή χωρητικότητας αποθήκευσης στην καμπίνα και μέγιστο όγκο φόρτωσης που φτάνει τα 3.7 μ³.

Μια νέα σειρά νέων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης  αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο οδηγικής ασφάλειας. Ξεχωρίζει το Wide View Mirror,  ο ευρυγώνιος αυτός καθρέφτης που αποτελεί μία σημαντική καινοτομία του All new Express Van που ενσωματώνεται στο αλεξήλιο του συνοδηγού και δίνει εικόνα ¾ της πίσω νεκρής γωνίας,  το Rear View Assist, το σύστημα υποβοήθησης ορατότητας βασίζεται σε μια κάμερα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και εξασφαλίζει στον οδηγό εξαιρετική ορατότητα του περιβάλλοντος πίσω από το όχημα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και σε κάθε περίπτωση.

Επίσης, φέρει Trailer Stability Assist (TSA), το Σύστημα υποβοήθησης σταθερότητας ρυμουλκούμενου αλλά και το Blind Spot Warning, το σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου που προειδοποιεί τον οδηγό όταν αναγνωρίσει την παρουσία άλλου οχήματος στις τυφλές γωνίες του αυτοκινήτου του.

Επίσης, το σύστημα πολυμέσων EASY LINK διαθέτει οθόνη αφής 8″, smartphone mirroring και κάμερα οπισθοπορείας.

Προσφέρεται με τον κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi, με  απόδοση 75 και 95 ίππων (220 Nm και 240 Nm ροπής αντίστοιχα), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση από 5,0 λ. /100χλμ. (134 γρ. CO2/χλμ.), νούμερα που του εξασφαλίζουν καθημερινή πρόσβαση στον πράσινο δακτύλιο.

Το Express Van ξεκινάει από 14.677€  (+ΦΠΑ), ενώ καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με όριο 100.000 χλμ. (όποιο συμβεί πρώτο και απεριόριστα για τα 2 πρώτα έτη), αλλά και με δωρεάν 5ετή οδική βοήθεια.