Η τουρκική παραβατικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο.

«Προσβλέπω στο Συμβούλιο σήμερα και στην ενημέρωση που ο Κύπριος Υπουργός Νίκος Χριστοδουλίδης θα κάνει για την τουρκική παραβατικότητα στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά και την παραβατικότητα της Τουρκίας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άλλωστε αυτό συνδυάζεται με τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες», είπε ο κ. Δένδιας.


Ο κ. Δένδιας, πρόσθεσε ότι σήμερα  είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει στο πρόγευμα των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Λίβυα Υπουργό Εξωτερικών Najla El Mangoush.

«Είχαμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε όλες τις πολύπλευρες παραμέτρους της κατάστασης στη Λιβύη και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ομαλοποίηση της κατάστασης, για τις προσεχείς εκλογές και για την γρήγορη αποχώρηση καταρχήν των μισθοφόρων, αλλά και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη», σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από