Αύριο, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις σχετικές με τις νέες ελευθερίες που θα έχουν οι εμβολιασμένοι, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πάνω σε αυτό, σχολίασε πως οι εμβολιασμένοι συμπολίτες δικαιούνται να έχουν περισσότερα προνόμια καθώς συνέβαλαν στην οχύρωση της χώρας έναντι του κοροναϊού.

Σε σχετική ερώτηση, αν αλλάζει το πλαίσιο με τα μέτρα γιατί το προηγούμενο ήταν προβληματικό, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία ένα πλαίσιο που έχει οδηγήσει στον θωρακισμό απέναντι στον ιό. Είναι ένα πλαίσιο που ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και τις νέες ανάγκες της κοινωνίας. Άλλωστε η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ξανά.

Απατώντας στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τους θανάτους στη χώρα μας, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο « υψηλός αριθμός των θανάτων είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό φαινόμενο, απέναντι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να το ξεπερνά χωρίς να του δίνει την δέουσα σημασία. Όμως είναι ένα θέμα που πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά πολιτική. Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει δυνατότητα για πολιτικές εξηγήσεις, τότε αυτές θα δοθούν», ανέφερε.

Σχετικά με τις παρελάσεις, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως φέτος δεν είναι όπως είναι πέρσι.

«Ο εμβολιασμός συνεχίζεται. Ας κοιτάξουμε ποιοι άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις εντατικές. Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει μία κανονικότητα», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις και για τις αλλαγές στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Μάλιστα σε ερώτηση γιατί ουσιαστικά άλλαξαν σχεδόν όλα τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την πανδημία, ο ίδιος απάντησε:

«Η πανδημία χαρακτηρίζεται από κύκλους. Ο πρώτος κύκλος μας βρήκε αντιμέτωπους με συγκεκριμένα εργαλεία που έπρεπε να αλλάξουν. Πετύχαμε πολλά αυτό το διάστημα. Τώρα έχουμε περάσει σε έναν κύκλο και προκύπτουν καινούργιες ανάγκες και προκλήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία άλλη κατανομή του δυναμικού που θα αναλάβει από εδώ και πέρα».