Το ότι πρέπει να ανέβει περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη ειδικά σε ορισμένες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κατορθώσαμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό, αλλά αυτό που επιδιώκουμε τώρα είναι η πληρότητα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίζαμε.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε πως συμπολίτες άνω των 60 ετών μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν σε τρίτη δόση.

Μίλησε και για την νέα εφαρμογή My Health, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό τους.

Σχετικά με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και το ενδεχόμενο να μην γίνουν παρελάσεις, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Να θυμίσω πως και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές που έγιναν σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Προφανώς θέλουμε να ανεβάσουμε περισσότερο τα ποσοστά του εμβολιασμού. Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν περιοχές που τα ποσοστά πρέπει να αυξηθούν, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές», τόνισε.