Εξελίξεις έχει η υπόθεση εμπλοκής του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του ηθοποιού Δημήτρη Άνθη καθώς η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα είναι απαλλακτική προς το δικαστικό συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Άνθης είχε καταθέσει μήνυση για βιασμό κατά του Νίκου Στραβοπόδη ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορούμενο έλαβε χώρα το 2006.

Ο Νίκος Στραβοπόδης είχε από την αρχή ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε βιασμός και η σεξουαλική πράξη που πραγματοποιήθηκε έγινε με τη συναίνεση του Δημήτρη Άνθη. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι πίσω από τις κατηγορίες κρύβεται κακόβουλη διάθεση εκ μέρους του Άνθη.

Με συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό είχε αντικρούσει την μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι ο Άνθης στο πρόσωπό του ενδεχομένως να έβλεπε κάποιον άλλον που τον είχε κακοποιήσει σε παιδική ηλικία.

Μάλιστα μετά την ανάκληση από την μεριά Άνθη σε ότι αφορά το χρονικό σημείο που συνέβη η συγκεκριμένη πράξη και την τυπική κλήση που εκδόθηκε από την αρμόδια ανακρίτρια, ο Νικόλας Στραβοπόδης κατέθεσε μήνυση ζητώντας την ποινική δίωξη του μέχρι τότε καταγγέλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr η εισαγγελική πρόταση του κ. Πασχάλη προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είναι απαλλακτική. Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Νικόλα Στραβοπόδη, κ. Εμμανουήλ Ροδουσάκη, ο έμπειρος ποινικολόγος δήλωσε: “Με όση ανακούφιση είχαμε δεχτεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Στραβοπόδη από τον κ. Σπυρόπουλο ως τη μόνη δικονομική ευκαιρία για την απόδειξη της αλήθειας, με άλλη τόση ανακούφιση δεχόμαστε την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα κ. Πασχάλη για την απαλλαγή του κ. Στραβοπόδη. Η αλήθεια πολλές φορές μπορεί να αργήσει να αποδειχθεί αλλά στο τέλος πάντα λάμπει”.